“A Mallorca l’actual concepte de sororitat nasqué a Capdepera al segle XIX. Va ser gràcies al garballó, l’emblemàtica palmera d’aquesta zona muntanyenca del Llevant de Mallorca.”
Així començava l’article ‘Les valentes dones de Capdepera’ que el periodista i professor Antoni Janer publicava a l’Ara Balears pel 8 de març de 2019.
La llata, avui artesania i ahir eina necessària i motor econòmic , emancipador i solidari, executat principalment per les dones. L’art de trenar brins construint una xarxa sòlida que esdevindrà receptacle, continent i matriu. La llata com a teixit, lligam i vincle que ens identifica. La llata que teixiren aquelles que ens varen precedir, les que inventaven recursos, les que es rebel·laven contra allò que se’ls suposava, les que compartien, escrivien, revoltaven, aquelles que existien per damunt les seves possibilitats prefabricades. Aquelles que a través del fil de la història ens empenyen.
La nostra tribu. A través de la paret invisible del temps ens connectam i avançam. La llata com a tel que ens uneix i enllaça. I així ho ha plasmat Tomeu Sureda, alumne de segon de batxillerat a l’IES Capdepera, que ha guanyat el concurs per triar el nostre logotip.
Avui us el presentam. Gràcies Tomeu i gràcies també a l’alumnat i cos docent del nostre institut per la implicació i motivació.
Esperit feminista estrena logo
- Detalls
- Escrit per: Esperit feminista
- Categoria: Comunicats
- Vist: 1956
Tomeu Sureda Alzina és l'autor del disseny