“Ens demanam si, per al Batle, fer política vol dir apujar-se el sou un 25% i reduir el número de plens”














En una entrevista publicada recentment a una coneguda revista local, el Batle de Capdepera anunciava que aquesta legislatura es dedicaria a fer política. A banda de demanar-nos què és el que s'ha fet en aquestes darreres dues legislatures, el cert és que les primeres decisions d'aquest nou mandat indiquen clarament quina serà la línia a seguir.

Per començar, el Batle va decidir d'apujar-se el sou un 25%, dels 42.400 € de la passada legislatura als 53.000 € aprovats en el primer ple de la legislatura actual. Es tracta d'un augment injustificat i que apunta quines són les prioritats de l'equip de govern. Aquest sou el situa entre els batles que cobraran més de tota Mallorca, malgrat que Capdepera tengui només 11.000 habitants. Molts pocs batles cobraran més que el Sr. Fernàndez, i només com a mostra assenyalem que, per exemple, el d'Inca cobrarà menys, tot i tenir 25.000 habitants.

Però en el primer Ple de la legislatura també es va prendre una decisió tant o més sorprenent que l'anterior, que no és altra que la reducció del número de plens anuals, de 10 a 6. Es tracta d'un atac als principis democràtics més elementals i d'un intent de dificultar la tasca de fiscalització de l'oposició. Ningú mai s'havia atrevit, en democràcia, a reduir el número de plens a Capdepera. Ha estat el PSOE, amb els seus socis d'Es Grup-PI, els que han acabat amb aquesta tradició democràtica.

Segons el Batle, amb aquesta decisió es vol donar temps als regidors d'agafar rodatge, una justificació poc creïble quan la majoria d'ells repeteix en el càrrec. Més per Capdepera estarà molt pendent d'aquest tema i si en el pròxim mes de gener no es recupera la periodicitat habitual farà servir tots els mitjans legals al seu abast per a revertir aquesta decisió.