Com cada any, sense excepcions, en els mesos de maig, juny i part del juliol, Cala Rajada es torna a omplir de grups de joves turistes que sovint abusen de l'alcohol i es comporten de forma inadequada. La platja de cala Agulla és l'escenari, un any més, de macro botellots, geleretes incloses -prohibides segons l'ordenança-, brutícia i gent que accedeix al sistema dunar per fer les seves necessitats. Es tornen a veure visitants banyant-se en pèl a les fonts, mantenint conductes incíviques o simplement fent renou que molesta els veïnats.
El més preocupant de tot plegat és que el grau de l'incivisme i les molèsties depenen cada any de la intensitat amb què la Policia Municipal fa complir la llei i les ordenances, de moment millorable. Des de Més pensam que l'única causa no és el nombre de policies destinats a controlar els grups de turistes. Ens trobam també davant la falta d'interès dels dos partits d'àmbit estatal a Capdepera -PP i PSOE-, així com d'una part del sector hoteler i oferta complementària, per canviar aquesta dinàmica. Sabem que bona part dels hotels s'han esforçat en fer reformes, millorar la qualitat i prescindir d'aquest segment de visitants. Però uns pocs perjudiquen a la majoria.
Des de l'equip de govern es ven Capdepera a fires de natura i esport, però en determinades èpoques de l'any tanmateix res canvia. Cada vegada que Més per Capdepera ha demanat sobre la possibilitat d'establir un pla per acabar amb aquest tipus de turisme i substituir-lo per un altre, se'ns respon des de l'equip de govern que a Capdepera hi ha d'haver de tot i que tot hi cap. Opinió que sempre és compartida pel PP.
Més per Capdepera pensa que no tot hi cap, que hi ha un segment de visitants que, a més de causar molèsties, no aporten res positiu a la major part del petit comerç, essent els beneficiats uns pocs, ni contribueix a la bona imatge del municipi com a destinació turística de qualitat, a més de generar més brutor i desperfectes que hem de pagar entre tots. Pensam que hi ha exemples de municipis que sempre han tengut clar el tipus de turisme que volen, i en alguns casos han fet importants esforços per atreure un segment de visitants més respectuós i amb major poder adquisitiu, com ara Son Servera, Pollença i Alcúdia.
Per tant, tornam a demanar als partits polítics amb representació municipal, així com a l'Associació Hotelera, a seure per debatre sobre els problemes que causa una concreta part del turisme que ens visita i consensuar un full de ruta i unes mesures concretes a aplicar. Només així podrem aconseguir que Cala Rajada recuperi la imatge que es mereix.