L’Ajuntament de Capdepera, juntament amb la Policia Local i la Guàrdia Civil, han obert diligències per un delicte de frau d’energia elèctrica en contra d’un local nocturn denominat “Serpens”, del terme municipal de Cala Rajada.
 
Aquest local va instal·lar a una de les seves façanes un cartell publicitari informant de la celebració d’una festa en la qual alguns bars nocturns de Cala Rajada, que també han estat denunciats, col·laboren. L’esmentat cartell publicitari utilitza de manera burlesca el topònim de Cala Rajada amb el nom de “Cala Ratata”.
 
El passat dilluns 25 d’agost un tècnic de l’empresa d’electricitat que treballa per a l’Ajuntament va detectar que l'esmentat local tenia enganxat a l'enllumenat públic, de manera il·legal, dos focus que donen il·luminació durant 24 hores a aquest cartell informatiu. Una vegada que dit tècnic de l’empresa d’electricitat local va haver comprovat els fets, que varen ser corroborats amb la compareixença de la policia local, que va fer una sèrie de fotografies i el respectiu informe policial, es van posar en coneixement de la Guàrdia Civil.

Aleshores, el passat dijous dia 28 el batle Rafel Fernández va firmar una ordre de requeriment, que va ser notificada al propietari del local, per tal d’informar-lo del frau que s’estava duent a terme i requerint que en un termini de 24 hores es desenganxassin els focus de l’enllumenat públic.