El Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona va ser aprovat per l’Assamblea General de les Nacions Unides el 1999 i se celebraanualment cada 25 de novembre en record de les tres germanes Maribal
assassinades el 25 de novembre de 1960 a la República Dominicana per ordre del dictador dominicà Rafael Leónidas Trujillo.
La violència contra les dones se manifesta de moltes maneres: física, sexual, psicològica i econòmica. Hi ha algun tipus de violència, com el tràfic de dones que traspassen les fronteres nacionals. En el que va d’any, a Espanya hi ha hagut 44 víctimes mortals de violència de gènere, 2 de les quals a les Illes Balears.
Aquest Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona representa una oportunitat per a que totes les persones renovin el seu compromís de prevenir i eradicar totes les formes de violència contra les dones.

Per altra banda, el passat 7 de novembre, el ple de l’Ajuntament de Capdepera va aprovar per unanimitat una declaració de condemna cap a la violència contra les dones en la qual es va acordar:
- Renovar el compromís de donar suport a les polítiques d’igualtat i lluita contra la violència de gènere, de manera coordinada amb la resta de poders públics convençuts de què una societat en igualtat és una exigència democràtica i possible.

- Renovar el compromís de prestar el suport i l’atenció necessaris a les dones víctimes, als seus fills i les seves filles perquè puguin superar la situació de violència i integrar-se dins una societat basada en el respecte mutu, la igualtat, la llibertat i la dignitat humana.
- Atendre específicament les necessitats dels grups especialment vulnerables: dones amb fills menors, dones amb discapacitats, dones majors de 65 anys, immigrants i amb transtorns addictius.
- Denunciar la violència que pateixen les dones d'arreu del món i demana a tota la societat una major implicació en contra de qualsevol acte que atempti contra la integritat i la dignitat de la dona i en defensa de la justícia, la igualtat i la no-violència, perquè vulnera els drets humans.
- Sumar-se a dita commemoració penjant a la façana de l'Ajuntament una pancarta amb el llaç commemoratiu d'aquesta data.
- Instar al Govern Central i autonòmic a incrementar els recursos per prevenir les situacions de violència i atendre a les dones i als seus fills que la pateixen i/o l’han patida.

Des de la Regidoria de Serveis Socials volem recordar que existeix un número de telèfon gratuït 016 on les dones víctimes de violència de gènere compten amb un serveu telefònic d’informació i assessorament jurídic en matèria de violència de gènere.

Per a més informació poden contactar amb els Serveis Socials municipals:
Tel.: 971 819 201
correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Al registre de l’Ajuntament de Capdepera i a Serveis Socials del Centre Cap Vermell hi ha llaços de color violeta per a les persones que en vulguin.