Antoni Flaquer «Coix» 


La fotografia és de les protagonistes de la revista musical Cant a Mallorca, escrita pels germans Francesc i Maria Esteve Blanes, molt vinculats a Cala Rajada.

La reproducció de Cant a Mallorca era per sufragar les despeses de la reparació de la teulada de l’església del Castell.

L’església de Capdepera tenia un conveni amb els propietaris del Castell, pel qual a la capella del Castell l’administrava la Parròquia de Capdepera. Aquesta se comprometia a la seva conservació, fins a la compra del Castell per l’Ajuntament de Capdepera, que passà a ser propietat del poble.

L’església del Castell estava regentada per clavaris que cuidaven de les festes de l’Esperança i de la seva devoció.

Les claus del Portalet de l’entrada del Castell les tenia el Donat, que representava les famílies propietàries del Castell, el qual era l’encarregat de la conservació. En dita època el donat era en Miquel Papa.

A la revista musical Cant a Mallorca, en Miquel Flaquer «Coix», organista i clavari de la capella del Castell, ensenyava la coreografia del cor de pageses de Cant a Mallorca i pintà un decorat d’un camp d’oliveres. Les pageses portaven un paner per collir olives.

La part musical estava dirigida per Catalina Rosselló amb ella al piano, amb guitarres i llaüts.

L’obra Cant a Mallorca fou representada al teatre Oriental o del Recreo i va esser tot un èxit que es tingué que repetir tres vegades.
 

 La segona foto és de l’obra musical La Santa Pagesa, protagonitzada per Enriqueta Mercant com a santa Catalina Thomàs, amb la coreografia de les pageses de Cant a Mallorca.

Les fotos estan fetes per Foto Flaquer «Coix» i és la primera foto amb Photoshop, ja que n'Antònia Orpí no hi era el dia de la foto i l’afegiren més tard.

 

 
 

  1. Capdepera 1930-32: Festa de la Beata
  2. Capdepera 1932: els molins de devora el Castell
  3. Francisca Murta, Cala Rajada 1935-1936
  4. Pep Cetre, tot un personatge
  5. En Miquel Verger
  6. El camió rus d’en Joan Serra
  7. Camió d’Antoni Melis Nebot «Barruà»
  8. El camionet que repartia sifons
  9. Capdepera 1940-1950: Coll des Vidriers
  10. Una fotografia inèdita de Baltasar Moyà
  11. Miquel Amengual Martínez, faroner
  12. Capdepera 1927: L’estudiantina de Mestre Pere Massanet «Coix»
  13. Cafè o cassinu del teatre-cine Victòria de 1930
  14. Plaça de l’Orient, 1930: Caixa Rural de Capdepera
  15. Cooperativa La Palmera, 1899