El Cepa Artà ha estat el centre amfitrió de la darrera mobilitat del projecte europeu GRUNDTVIG

Exploring Routes to Learning. Una sessió es realitza al Centre Cap Vermell de Cala Rajada

 

Des del passat dia 6 de març fins dia 10 vàrem compartir amb representants de tots els altres centres que formen part del projecte provinents d’Escòcia, Àustria, Finlàndia, Estònia, Portugal i Irlanda tot un seguit d’activitats, en aquest cas organitzades i coordinades des del nostre centre.

De la mateixa  manera que s’ha anat produint en anteriors visites a altres centres, s’ha intentat compaginar una agenda de feina on les activitats venien marcades per les necessitats del projecte endegat des de bon començament a Escòcia el setembre del 2011, amb tot un seguit de propostes de caire més aviat lúdico-cultural. Dins d’aquest darrer bloc d’activitats podem destacar la visita de les coves d’Artà, de la Catedral de Palma o de la residència familiar de n’Aina Pistola, on els nostres convidats pogueren admirar en primera persona l’art de la llata. Els nostres alumnes també varen guiar els nostres visitants a través d’un itinerari urbà per dins Artà que ens va permetre mostrar-los de primera mà una de les parts amb més encant del nostre municipi. Al final d’aquest itinerari i aprofitant que érem a Sant Salvador vàrem enregistrar també conjuntament la part final d’un Lipdub, tasca que totes les institucions desplaçades  havien iniciat prèviament  al seu centre de procedència.

Ja des del punt de vista més purament gastronòmic poguérem tastar una bona selecció de vins de Miquel Oliver a Petra, en un tast dirigit per l’actual propietària del celler, Pilar Oliver.

Ara ja només resta pendent una darrera visita a terres irlandeses abans de la cloenda del projecte. Tenim previst desplaçar-nos a Dublín a finals de maig amb una representació d’alumnes del nostre centre, cosa que permetrà al nostre alumnat tenir un contacte directe amb un país anglòfon i per tant, posar en pràctica les seves destreses lingüístiques en aquesta llengua. Per tot això  esperem  amb moltes ganes aquesta darrera visita  amb el propòsit de trobar la manera  de donar continuïtat a aquesta feina, fins ara tan profitosa i enriquidora.



Capdepera esta integrat en el CEPA d'Artà