Diumenge 29, a les 11 del mati, ens convé anar a fer un tomb per Sa Ràpita i encadenar-nos simbòlicament per defensar la protecció d’aquest paratge.


   Tot s’inicià el 21 de maig de 1978, aquell dia unes 500 persones es manifestaren a la mateixa platja per oposar-se a la construcció d’un bar restaurant sobre les dunes i així va néixer el lema Salvem el Trenc. De llavors ençà hi ha hagut molts esdeveniments entorn d’un paratge inigualable en tot el món. I que al llarg d’aquests 30 anys no ha quedat al marge de continus intents urbanitzadors. El 1980 l’Ajuntament de Campos tramitava un projecte d’urbanització de 6.000 habitants, un projecte que incloïa un camp de golf. Llavors es va poder aturar.

   Avui Mallorca ens necessita. Si una cosa sobra a Mallorca són hotels. Volem projectes innovadors per crear llocs de treball. No volem pa per avui i fam per demà…. No volem més degradació  ni a Sa Ràpita, ni a Ses Covetes, ni a Es Trenc. 

   Que volem, poder oferir entorns per tal que Mallorca pugui ser una destinació turística amb un entorn per oferir, o volem només ser una destinació turística que no pugui competir amb altres zones amb entorns d’interès paisatgístic?

   Senzillament, perquè no volem perdre una riquesa natural que ens estima’m i que alguns semblen no apreciar, fet pel qual molts visitants consideren raó principal per a triar la nostre illa com a destinació. Per aquest fet i molts altres, diumenge 29 a les 11 del mati, ens convé anar a fer un tomb per Sa Ràpita i encadenar-nos simbòlicament per defensar la protecció d’aquest paratge, val més encadenar-se simbòlicament aquest dia, que no pas deixar-nos ofegar més per una economia basada en degradar el nostre major actiu: els paratges d’interès natural i paisatgístic.