És curiós observar que, arran d'un plantejament seriós sobre la situació del Socorrisme Aquàtic a les platges del municipi, sorgeixin comentaris amb un contingut de subjectivitat i amiguisme, així com també, una crítica indirecta, de caràcter negatiu, cap a un servei de Socorrisme a platges fet per més d'una dècada per la Creu Roja de Capdepera, la qual sí que tenia en compte a la professió de Socorrista Aquàtic, valorant-la i respectant-la.


Estimada Comunitat del Municipi de Capdepera:



M'adhereixo als escrits publicats, i pas a seguir informant als ciutadans de Capdepera que:

1r - Sempre hi va haver personal treballant, Coordinadors o Socorristas Aquàtics, de nacionalitat Espanyola.

2n - Que la Creu Roja de Capdepera, en el seu servei de Socorrisme en Platges, donava un Curset per a nens, sobre el Socorrisme Aquàtic, dictat per Socorristes, Professors d'Educació Física, professionals en la matèria, tant en llengua mallorquina, com castellana i anglesa.

3r - Que fins l'any passat van existir proves d'ingrés per accedir als llocs de treball (no així aquest any), les quals no distingien nacionalitat, i sí que valoraven, en canvi, l'"experiència "i" el "professionalisme".

Ara, seguint amb una visió objectiva, no voldria deixar de felicitar l'"empresa privada" que porta el servei de Socorrisme Aquàtic, a les platges de Capdepera, i els "polítics", avui ja fora dels seus mandats, què són responsables d'atorgar la concessió, perquè els treballadors cobraren la seva nòmina del mes de maig (de salari base equivalent a 700 euros!) dia 17 de Juny, així com de la nòmina del mes de juny, només en van cobrar una part proporcional del seu sou, de 500 euros, el dia 12 de juliol, per acabar de pagar-la dia 21 de Juliol, quan en una reunió prèvia, al començament de temporada, el coordinador va dir expressament que pagarien dins els deu primers dies del mes. Per cert, aquesta reunió es va celebrar al carrer, i tinc un dubte: no exigeix ​​el plec de condicions de l'Ajuntament, l'existència d'un espai físic??? Una altra irregularitat de la qual ningú s'adona... Això sí, l'excusa de l'"Empresa" és que l'Ajuntament no els paga, encara que, varen tenir diners per comprar taules de surf, una per cada Platja (es diu de Rescate, que no ho són, d'ús post horari de treball) allà pel mes de maig. Això no és una escola de surf, això és SALVAMENT I SOCORRISME EN PLATGES.

Pel que fa a la meva Profesió, he traspassat les fronteres de l'illa de Mallorca i he treballat en diferents llocs dins l'àmbit del Socorrisme Aquàtic, i lament informar que aquesta "empresa privada" és la representant de l'Illa de Mallorca.

Als senyors polítics que acaben d'assumir les seves funcions, als treballadors d'altres sectors de la platja, a l'amo d'aquesta "Empresa Privada", al seu coordinador: Vostès són capaços de viure amb un salari base de 700 euros?

En què estarien pensant els polítics quan adjudicaren el Servei de Socorrisme a les platges? Per què no s'informa, sobre el passat d'aquesta "empresa privada" (va perdre les platges en els Ajuntaments d'Alcúdia, Artà), problemes amb els treballadors per incompliment dels pagaments, irregularitats en les dates d'altes de la Seguretat Social (denúncia publicada en el periódic ULTIMA HORA, el mes de juliol del 2010, referent a les platges de Son Bou i Cala en Porter, Ajuntament d'Alaior-Menorca), i també se sap de la mala gestió realitzada a l'illa d'Eivissa.

Va ser sorprenent observar com, a principi de temporada, l'Ajuntament col·laborà amb la posada en marxa de l'operatiu (col·locació de mòduls, finalització d'accessos, com el de Cala Mesquida, el qual s'havia notificat tota la temporada 2010 al Sr. Tècnic Mediambiental, encarregat de Platges). Això sí!, hi va haver alguns detalls en què es van fer els ulls grossos (un socorrista menys a Cala Agulla, pressupostat!, la manca d'embarcacions, com així també la manca d'anfi-buggies, servei per a l'ingrés al mar de persones amb discapacitats motrius), fins que van arribar les "denúncies" a l'Ajuntament o, casualitat!, previ a la inspecció del tècnic Mediambiental, encarregat de les Platges, algunes de les "faltes" van ser subsanades. Per exemple, trucar a un socorrista en el seu dia lliure per cobrir el lloc de Cala Agulla...

Vaig escoltar com el mateix "Funcionari Públic" eia, irritat per les denúncies i escrits, que és fàcil tirar la pedra i amagar la mà, referint-se a les publicacions anònimes. Jo crec que el més fàcil és tenir un treball amb un "sou digne", ser "subjectiu", ser un "empresari que s'oblidi dels seus principis", o ser "dels que no necessiten un sou per menjar" ja que la seva situació està resolta.

Per finalitzar, crid a la reflexió.

Srs. Socorristes Aquàtics:

Quant val la responsabilitat de la professió que estan exercint?

Sr Alcalde, Exc Ajuntament de Capdepera, Srs Treballadors, Srs Veïns, Srs de la Federación Balear de Socorrisme Aquàtic, Srs de l'Agrupació Hotelera de Cala Rajada:

Ens interessa que una Empresa Mallorquina sigui reconeguda pels seus "baixos salaris", "conflictes laborals" (com els que acaba de tenir amb un treballador, al mes de juliol, a Cala Agulla) i "el desprestigi d'una professió"? O ja és hora de frenar aquests atropellaments? No mirem CAP A UNA ALTRA BANDA, ENS HEM DE COMPROMETRE, NOMÉS DEPÈN DE CADA UN DE NOSALTRES, i PER FAVOR, si aquest mes els pagaments es realitzen en data, NO afalaguem un comportament que és el aue correspon, ja que en aquest cas formaríem part d'una Sociedad on els Principis i Valors estan distorsionats, i crec que NINGÚ vol viure així. Gràcies.

Convocar els que s'adhereixin a aquesta postura, a escriure simplement a aquest Mitjà de Comunicació, manifestant aquesta adhesió.

Des d'ara mateix, moltes gràcies a Cap Vermell per donar-me la possibilitat d'expressar-me lliurement, i per saber comprendre l'extensió de l'escrit.


FABIAN A. CAROSSIA

Professió: Socorrista Aquàtic
Resident a Capdepera.