PACTES : 
MOVIMENT “CAPDEPERA PER LA UNIÓ”

 













“Cloure les orelles, l’oïda, als arguments contraris pot ser indici de fort caràcter, emperò a vegades ho és d’imbecil·litat"  (Friedrich Nietsche, filòsof  alemany)

Aquest “lleó” – sempre a l’aguait i caparrut com ell mateïx –, que no pertany a cap formació política, tampoc a Unió per Capdepera, sinó més bé al  moviment “Capdepera  per la Unió “, acaba d’escoltar en una emissora comarcal que els independents  d’Artà negociaven una “entente cordiale” per governar amb el P.P. Si bé ens ha estranyat, pensam que els artanencs no són com els gabellins i, en política,  qualsevol company de viatge val.

Fa un dies, a la primera entrega d’aquest “Lleó posat en faixa”,  propugnàvem un ajuntament gabellí de consens, en evitació de les funestes i càustiques eixabucades de l’oposició d’aquests darrers anys, que no han fet més que desestabilitzar la corporació i dificultar la bona marxa de la institució.

Per les nostres contrades, comenten que UCAP (que ara són talment els “reis del mambo”) ho ha demanat tot, o quasi tot, al PP, per poder  pactar. Inclús s’hauria posat sobre la taula de negociacions la “deportació” de Joan Ferrer.  Segurament, si UCAP demana tant serà perquè no està  per la feina de pactar realment amb el PP. O es tracta d’això o ens sembla “golafreria” per part dels “ucapites”, i ja es sap que l’avarícia romp el sac.

Els artanencs, amb el professor de l’Institut de Capdepera, Jaume Alzamora, com a batle pels Independents, pensen configurar un consistori pel bé de la localitat veïna. No volem dir, amb això, ni molt manco, que el que s’ha de constituir a Capdepera no vulgui acollir idèntic sentiment, però el que sí ha quedat palès és que els que ostentaran el poder, si no prospera la negociació UCAP-PP, necessiten l’estímul d’una oposició que els tengui contínuament en trasquiló, amb emprenyadura, i amb l’amenaça contínua que “ells” són el Govern i són el Consell.

I tot això podria sorgir per no haver sabut o volgut treballar els consensos en benefici del poble. Voldríem creure que ja no romanen, subjacents, al sostremort d’UCAP, especialment, i del PSOE, la fília i la fòbia envers del PP.  Ja que si així fos, Capdepera podria ser, a curt o llarg termini, la gran perjudicada. S’ha d’anar en compte.

I per acabar, vull citar,  aquí i ara, a un dels bons batles que Capdepera  ha tingut, de rels artanenques, que ho fou pels socialistes, Antoni Muntaner, ideòleg fundador d’”Es Grup,” formació que, una volta més, s’ha quedat amb un sol regidor, el mateix dels darrers anys.  I  l’observador  es pregunta si el resultat a les urnes, de Mateu Melis, no podria  guardar relació amb les seves aliances amb el P.P.

El barrejadís de tendències de la llista electoral d’“Es Grup” (dintre la qual s’ha pogut incloure la presència del mateix Muntaner) i les anades i vingudes d’aquest a la seu del partit conservador del carrer Centre, malgrat creure’s el poble que Antoni encara era socialista, poden haver passat factura a aquesta agrupació. I és una pena, ja que Melis ha realitzat una lloabable tasca, a nivell individual, a la Sala.

Per què no es planteja Mateu Melis ajuntar-se a un altre partit i ajudar a un gran consens en benefici del poble?

No hi dubte que sempre hi hagut persones (verbi gratia: polítics) que han errat els tirs a l’hora de configurar pactes i arribar a acords, forma part de l’ésser humà, emperò no hauria de ser aquest el perfil  quan pertoca fermar caps amb l’únic objectiu de beneficiar un poble, en aquest cas Capdepera.

Que hi hagi sort i saber!

LLEÓ POSAT EN FAIXA