Qualcú ha vist o enregistrat un fenòmen atmosfèric, similar a un bòlid, dijous 11/XI/2021 devers les 17:40, a uns pocs quilòmetres amunt i a l'est des Far de Capdepera?


 
 
Ha caigut com un estel fugaç gros a la posta des Sol, de llum de color groc, verd o blau parpellejant, amb una estela curta, durant uns segons i semblava que s'esmicolava i apagava abans de caure a la mar. Potser anant cap a el sud o sud-oest.
 
Després potser d'uns vint o trenta segons per Cala Gat sonà com un tro ben llarg i variable. No semblà venir d'un llamp incert gros, o almanco no es va veure, i tampoc sortí registrat cap llamp a prop i aleshores a ses webs que en mostren... Es sons retumbàven i no sonaven diferent de si venguessin de per devers es bòlid.
 
Es detalls dits són aparents, a ull i amb emocions que sovint enganen. La trajectòria que es va veure va ser ràpida i breu, i això tornà encara més difícil valorar la distància, la direcció, duració...
 
Per ventura s'ha enregistrat amb una webcam? Possiblement ho enquadraria millor la webcam turística que fins fa poc mostrava Cala Sa Font, però fa dies que sembla apagada. No apareixeria potser tant amb qualcuna de les webcams que mostren el port de Cala Rajada, perquè semblà molt amunt, però potser... I per la direcció pot ser seria menys enquadrat amb sa webcam de Canyamel o Cala Gat, i Cala Agulla. Però costa de saber... 
 
Si qualcú hi té accés fàcil als registres de les webcams, o ho ha vist seria curiós saber-ho i veure-ho!
 
Salut, i gràcies Cap Vermell per publicar-hó,
 
Un veinat que ho vegé sortint de Cala Gat.