Visc a Sa Pedruscada i vull queixar-me de la recollida de fems al meu barri. D'entrada vull deixar clar que sense la col·laboració dels veïns és molt difícil que qualsevol sistema de recollida funcioni correctament, de fet estic convençut que la manca de civisme d'alguns fan que la factura a pagar ens resulti més cara a tota la resta. I això val per la recollida de fems, de trastos i per la pròpia neteja dels carrers. Si tothom complís les normes, tot seria més fàcil i segurament més barat.

Dit això, també és cert que ara pagam molt més (vaig sentir parlar del 30% més, però la veritat és que no he comparat els rebuts de l'any passat i el d'enguany) i el servei no és millor, al manco per jo. Només un dia de rebuig em sembla insuficient.

D'entrada a la nostra zona hi ha el porta a porta. Abans la recollida era amb poals grans i ara els han llevat i els hem de deixar a la porta. El cas és que no tothom ho fa i deixen els fems a altres carrers i a més no s'ajusten al calendari, per tant les bosses queden allà un parells de dies ... això sí amb una ferratina ben vistosa. Per què no se'n retira el mateix dia? Per què no es persegueix l'infractor/a? De fet la majoria de casos són els mateixos... No entenc que s'anunciï que hi ha molt de seguiment i control, i cada dia trobem bosses en els mateixos punts. 

A la carretera de sa Pedruscada fa un quants dies ( de moment van 5) que hi ha una bossa a la paperera i altra al terra. No sé si és la mateixa o va canviant, per una altra idèntica... però sembla que ja forma part del paisatge.



A altres punts del municipi trobem les bosses en terra un parells de dies, fins que toca el rebuig...  Trob que pels que compleixen, la majoria, no és just que molts de dies es trobin les bosses al mig del carrer. M'imagino que qualque cosa se podrà fer, a part de repartir bossetes i tríptics que tanmateix no arriben als infractors.