He sabut per Miquel Llull que esteu preparant unes jornades d’estudis sobre el metodisme a Capdepera. Us vull donar les gràcies i felicitar-vos per la gran feina que esteu fent.


M’agrada dir que sóc “nét de Capdepera”. La meva àvia, Magdalena Pascual, n’era filla. Germana de Miquel Pascual, de Son Bessó. El meu pare, Humbert Capó, va ser pastor de la comunitat protestant del carrer de San Pere durant uns anys, en els quals també era pastor de Palma. Era cap allà els anys 1960.
 
Us felicito sincerament per aquestes jornades que són un testimoni de l'esperit obert i pluralista de Capdepera, i també de la vitalitat de les seves institucions culturals. Esteu fent un treball molt positiu per a restituir unes pàgines de la història dels gabellins que han estat molt amagades durant massa temps. Les que es refereixen a un protestantisme obert, tolerant, dialogant i arrelat en la cultura local. Un protestantisme que es va implicar en l'esdevenir del poble. Aquest protestantisme va donar els seus millors fruits fins que amb la dictadura va començar a declinar.   
 
M’agradaria també felicitar molt sincerament a tots els estudiosos que han col·laborat en el projecte i en l’edició del llibre; agrair el seu interès i la feina que han fet. Pot ser el que diré semblarà agosarat, però si Capdepera tenia un deute amb una petita part de la seva història, l’acaba de saldar recuperant la memòria històrica del protestantisme gabellí. Així ha aprofundit i consolidat el seu esperit pluralista i democràtic. Actuant de manera equitativa amb una minoria confessional que en el seu temps va ocupar un espai significatiu en la població.
 
Us prego que transmeteu les meves salutacions, molt especialment a Carme Capó que, amb el seu llibre "L’Obra Metodista a Catalunya i Balears" va obrir la porta dels estudis que s’estan fent en aquests moments en diferents indrets dels Països Catalans, i també molt especialment a Josep Carod-Rovira per la gran tasca d’investigació i de divulgació que està realitzant. I també us demano que saludeu i transmeteu el meu agraïment a Miquel Llull i a Antoni Giscafré per la seva valuosa contribució en el desenvolupament d’aquests estudis i la divulgació de la història del protestantisme a Mallorca i a Capdepera.
 
Sóc pastor protestant. Vaig fer els meus estudis a la Facultat de Teologia Protestant de la Universitat de Ginebra. Amb la meva esposa, Nathalie Reverdin, hem exercit durant 26 anys el ministeri pastoral a Barcelona. Ara fa dos anys que estem de pastors a l’Església Reformada Evangèlica del Valais, a Suïssa. La notícia de les vostres jornades m’ha alegrat molt. Cada dos anys passem les vacances a Cala Rajada. Aquest any tenim la intenció de venir. Serà una alegria visitar-vos.
 
Us asseguro que d’haver-ho sabut amb temps m’hauria organitzat per a poder estar entre vosaltres. Per raons d’agenda, em resulta impossible. La notícia de les vostres jornades fa que de sobte em senti menys “nét” i més “fill de Capdepera”. En aquestes contrades mallorquines hi tinc molt bons records d'infantesa.
 
Us desitjo unes molt bones jornades.
Rebeu les meves salutacions cordials i amicals,
 
Carles Capó