Antoni Flaquer “Coix”
Es Coll d’Os, 1956

A la foto l’amu en Juan Pleta pasturant les ovelles. Una foto molt pagesa, res a veure amb la Cala Rajada actual. A la foto es veuen les cases de la finca, on actualment hi ha l’Hotel L’Illot.

Es Coll d’Os d’en Juan Pleta era un reducte de l’antiga possessió d’es Coll d’Os que era des de Capdepera fins a l’Olla. Una gran finca.

 



A la segona foto, la família acompanyats del matrimoni Liesegang. Asseguts a la taula, en Joan Pleta la seva esposa Juanita i en Mateu Pleta pare d’en Juan,
En Mateu Pleta, un gran glosador, corresponsal de l’antiga revista satírica Foc y Fum, damunt ells la joveneta Antònia Mercant.
Asseguda a la dreta, Eva Friedlander, esposa d’en Konrad Liesegang, dret a la esquerra.
El matrimoni Liesegang eren amics dels Pleta perquè els ajudaren durant la Guerra del 36.

En Konrad, juntament amb en Kraschutzki, el 1930 havien editat a Berlin una revista pacifista, que era mal vista per el Partit Nacionalsocialista Alemany.
En Konrad Liesegang i en Kraschutzki havien viscut la guerra del 1914-18, tenien en ment els horrors de la guerra. En Kraschuzki vingué amb la família 1931 a Cala Rajada i en Liesegang el 1932.
En Liesegang, a Cala Rajada, fou un fotògraf professional molt reconegut per la gent de Cala Rajada a la seva època. Actualment el seu arxiu fotogràfic, molt extens, està en estudi per digitalitzar a la Universitat de les Illes Balears.