Seguiment d'un niu, dia a dia
- Detalls
- Escrit per: CapVermell
- Categoria: Un peu per aquesta foto
- Vist: 2588
A principi d'estiu un ocell va fer un niu a una capsa d'extintors a un pati cobert. El niu era visible i en vam fer un seguiment dia a dia. Ara us ho mostram.
Els tres ous del niu van surar. A les darreres fotografies teniu els joves ocellets encara amb el plomissó, caçant insectes.
Na Cati Artigues ens ha enviat la següent informació de l'ocell fotografiat. La seva nota diu així
" Com no he vist enlloc el nom de l'aucelló he pensat que vos agradaria saber que es tracta d'un Muscicapa striata, és a dir, un papamosques, matamosques, menjamosques, llosca, ... Ja veis que els noms populars canvien una mica dins la nostra illa. Dons bé, aquest ocell arriba a la Mediterrània a finals del mes d'abril o principis del mes de maig, quedant amb nosaltres per criar i surar la seva descendència. Per això els ornitòlegs deim que és un ocell estival. A finals d'estiu, tant pares com joves, inicien el seu viatge de retorn cap a l' Àfrica subsahariana, on passaran l'hivern en unes condicions més favorables que aquí.
S'alimenta essencialment de petits insectes que captura al vol amb divertides cabrioles, com ara moscards, mosques, papallones, petits escarabats, ... Tot i que puntualment també pot alimentar-se de llentiscle (Pistacia lentiscus).
Tolera molt bé la presència humana, ja veis que no és rar trobar un niu amagat a les nostres porxades o patis. Li agraden especialment voladissos coberts on pugui ubicar el niu que construeix a base de fills de tot tipus que trobi al seu abast. Tan important és trobar un lloc per alimentar-se, com trobar una font de material destinat a la
construcció del niu.
Cal no molestar-los durant la cria, i especialment tenir vigilats als nostres moixos i cans quan els pollets abandonen el niu, ja que durant aquesta etapa és quan són més vulnerables a ser depredats si estan per terra."
Agraïm la seva informació d'aquest "turista" estiuenc.