Davant les minses i injustes ajudes del Ministeri pel temporal Glòria o una cosa o l'altra. Repassam l'hemeroteca.
.
foto arxiu


Aquest titular fa referència, per una banda, a l'incompliment del Ministeri de les seves promeses. Recordem com el batle Rafel Fernández va anar a Madrid per gestionar totes les obres (fins i tot les dels municipis veïnats). Dia 10 de març de 2020 publicàvem a Cap Vermell sota el titular "Reunió a Madrid per solucionar el problema dels efectes del Glòria": "el batle ha aconseguit l’autorització que permet arreglar els desperfectes causats per la borrasca Gloria al terme municipal de Capdepera, on es van veure afectades principalment les zones de Cala Gat i Cala Rajada, així com dels municipis veïns també afectats. Demà mateix, Costes redactarà el permís i el farà arribar a l'Ajuntament. Per la concessió administrativa que dóna la titularitat dels passeigs a l’Ajuntament, aquest es podrà beneficiar d’una subvenció del 50% sobre les despeses derivades de les obres de reparació". 






A la sortida el batle feia aquestes declaracions tan efusives: 


Si al final t'enganen i, a més, són els teus, quedes, com deim en bon mallorquí, fotut i banyut!

Dos dies després, dia 12 de març. començaven les obres i feien unes declaracions molt explícites. Així ho explicàvem:





Fixau-vos que diu que "el passeig ja és de titularitat municipal i que el Ministeri pagarà un 50%". Ha passat any i mig i el Ministeri diu que desestima la la sol·licitud perquè l'Ajuntament de Capdepera no és titular del bé on s'executà l'obra i, a més, no és titular de la competència per a l'execució de l'obra.


Per tant:

                                    Menteix el batle o fotuts i banyuts?


Falta una explicació acurada, gairebé dia a dia, de la gestió i tràmits fets, ja que si acaba així podria qualificar-se no d'una gestió dolenta, més bé una gestió nefasta.

Altres consideracions a fer i, temps tendrem per analitzar, és si s'ha fet una gestió acurada dels expedients en qüestió (molts ajuntaments d'altes comunitats sí reben el 50% exacte del que varen sol·licitar) i, també, recordar l'expedient sancionador de Costes per aquestes mateixes obres. 

Per acabar, recordau les sinèrgies promeses pel batle on Consell de Mallorca i Govern Balear també havien d'aportar la seva part? On són?