Incorporats més de 1.400.000 € del romanent per a inversions i despeses. La part grossa s'invertirà en el carrer Baltasar Coves i en els parcs de sa Gravera i Cala Lliteres.

 

 

 

Un ple, el d'aquest dijous 11 d'abril, al qual hi assistiren els 17 regidors del Consistori i en el qual no hi havia massa punts de l'ordre del dia. Els punts a destacar foren els de modificacions de crèdit, tractats per via ordinària i per urgència, pels quals s'incorporen devers 1.440.000 € del romanent de tresoreria al pressupost d'enguany.

Entre les inversions més importants que es faran amb aquests diners cal destacar el reforçament de l'estabilitat del carrer Baltasar Coves i fer voravies a la part on no n'hi ha (600.000 €), l'adequació del parc de sa Gravera (225.000 €) i l'adequació del parc de Cala Lliteres (79.000 €).

Altres actuacions que es faran amb aquest romanent seran, entre altres, l'adquisició d'un nou vehicle per a la Policia municipal (50.000 €), l'ampliació del Centre Jove (40.000 €), pintar el Poliesportiu (14.000 €), la redacció del Pla d'Igualtat (6.000 €), la compra d'un piano per a l'Escola de Música (6.000 €), la licitació de les instal·lacions i muntatges elèctrics per a festes i fires (90.000 €), càmeres de videovigilància a la plaça Cap Vermell, a l'entrada del Teatre, a sa Gravera i a la zona esportiva del Poliesportiu (13.000 €) o la millora de l'enllumenat al Passeig de les Atzavares i plaça Castellet.

S'espera que en els pròxims plenaris s'incorpori més romanent de tresoreria, ja que hi ha moltes coses a fer i ningú sap si el Govern central en el futur fixarà limitacions a la seva utilització. Un altre punt de l'ordre del dia a destacar va ser l'aprovació per unanimitat d'una moció d'Unió de Pagesos per a la compra de més producte local per part de les administracions.

Pel que fa a les preguntes dels partits de l'oposició, el PSOE va demanar sobre: la moratòria a sa Pedruscada (la batlessa va contestar que hi ha disposició de l'empresa a arribar a un acord), les obres del Passeig de Cala Lliteres (s'acabaran pel juny), les llicències del Far (s'estan esperant informes tècnics), les donacions de Joan Guaita i d'art sacre, els problemes de circulació en el carrer Nord, els aparcaments que hi haurà pel Mercat Medieval (hi haurà solars nous per aparcar, segons la batlessa), els “tardeos” que es fan a un bar del Passeig de Cala Gat, la carpa del Dissabte Sant a la plaça dels Pins, la futura ordenança de música en directe als bars, el plec de les escoletes (s'adjudicaran en breu) o el control d'hamaques a Son Moll.

Finalment El Pi va demanar sobre les accions que durà a terme l'equip de govern després de les recents bregues a la zona d'oci nocturn. El regidor de Policia va dir que es farà el possible perquè hi hagi més presència policial a tota hora.



Un que escoltava