A l’ambaixada de Qatar no li consta que el nom del promotor del megahotel pertanyi a la família reial. El president Bauzá va rebre en audiència el representant a Mallorca del suposat magnat àrab.

(llegit a "Diario de Mallorca", 18-10-2011)


A l’ambaixada de Qatar no li consta que el nom del promotor del megahotel pertanyi a la família reial - El president Bauzá va rebre en audiència al representant a Mallorca del supòsit magnat àrab

Qui és el xeic Ben Omar Kalifa Al Thani? Oficialment, l’inversor qatarià que projecta un complex hoteler de cinc hectàrees d’extensió a Canyamel (Capdepera). L’home disposat a injectar més de cent milions d’euros per a construir diversos blocs amb un total de 142 habitacions, devora una àrea natural. Però, hi ha una persona amb aquesta identitat?

 

El nom del xeic va sortir a la llum el passat 16 de setembre. Aquest dia, el president del Govern, José Ramón Bauzá, va rebre en audiència l’alcalde de Capdepera, Rafel Fernández, i dos homes de negocis: Martin Bowen i Antoni Mir.

 

En una nota de premsa publicada per l’executiu autonòmic, Martin Bowen figura com "propietari del projecte" i "representant" de del xeic Ben Omar Kalifa Al Thani. Antoni Mir el va acompanyar en qualitat de director general del Grup Cap Vermell. En una primera conversa telefònica amb aquest diari, Antoni Mir va donar per bo el nom àrab difós pel Govern i va assegurar que és un membre de la família reial de Qatar que empra l’empresa Cap Vermell per a executar el luxós establiment.