arqueologia i turisme de Capdepera
El primer simposi d’arquitectura, arqueologia i turisme de Capdepera, titulat Tresors del patrimoni europeu com a imatge i motor del turisme dels municipis, ha començat aquest al matí (dijous dia 5) a Cala Rajada. Més de quaranta persones de tot Mallorca s’han inscrit a l’activitat, una iniciativa promoguda pel departament de Turisme de l’Ajuntament de Capdepera per a fomentar el turisme de congressos al municipi.
L’adhesió de l’Ajuntament de Capdepera a la xarxa Foro Ibérico de Ciudades Amuralladas, l’any 2010, ha fet possible la gestió del simposi, organitzat per l’Ajuntament de Capdepera, el Patronat del Castell de Capdepera, Ficam i Immatèria, i amb la col·laboració de Eurolocal del Consell de Mallorca, First Sun Mallorca i l’Ajuntament de Sant Llorenç.
Els tres dies que dura el simposi, dijous, divendres i dissabte, 5, 6, i, 7 de maig, el centre Cap Vermell serà el lloc de trobada, on s’impartiran les conferències, un total de tretze ponències que es complementen amb tres visites: al Castell de Capdepera, al jaciment de Bellpuig a Artà i al jaciment de s’Illot.
Arquitectes i arqueòlegs de renom es concentraran a Cala Rajada per a impartir ponències com La ciutat del passat dintre de la ciutat del present: El cas de Barcelona per Julia Beltrán de Heredia, conservadora en cap del conjunt monumental plaça del Rei i Museu d’Història de Barcelona, o El museu del vi d’Almendralejo per Daniel Jiménez, arquitecte per l’ETS, arquitectura de Sevilla i professor associat a l’àrea de projectes arquitectònics de la Universitat d’Èvora Portugal.