Com ja informàrem a aquestes planes, a Son Barbassa, durant tot el mes d'octubre, tornen a organitzar els sopars de maridatge amb diverses bodegues de Mallorca.

  El primer va ser amb Vins  Jaume Mesquida




   Nosaltres assistirem a la primera organitzada dia 2 d'octubre, al voltant dels vins de la bodega porrerenca Jaume Mesquida. En un ambient molt agradós vàrem ser  rebuts als jardins de les cases de Son Barbassa amb una copa de cava i coneguérem  Bàrbara Mesquida i Joan Barceló, que representaven a la bodega convidada.



   Ja a taula, en Joan Bonnin donà la benvinguda als comensals i Barbàra Mesquida presentà els vins i la bodega de la qual n'és responsable. Parlà de la tradició familiar (quarta generació i 65a verema) i del concepte  de biodinàmica que apliquen a les seves vinyes i com han fet evolucionar les característiques del raïm i el vi que produeixen. 



   Els vins que ens oferiren varen ser els següents:
  - "Rosat de Rosa 2009", una aposta per a oferir un vi rosat de qualitat amb certificat ecològic procedent de agricultura biodinàmica.  El raïm emprat és 50% merlot i 50% cabernet. Aquest vi se serví amb una tempura de llagostí i verdures.
   - "Chardonnay 2009", un vi blanc que ha evolucionat amb el temps, fruit de l'aplicació dels  principis de la biodinàmica en el tractament de la vinya. En comentaren que l’evolució en botella és molt bona i aconsellaren obrir la botella amb temps, inclús permet beure el vi d’un dia per l’altre sense perdre qualitats. Se serví juntament amb un milfulles d’anxoves i escalivada marinada.
   - El tercer vi va ser un magnífic “Jaume Mesquida selecció privada Syrah” de 2006. la verema d’aquest vi va ser sota protecció controlada, quan les terres es trobaven en procés d’obtenció del certificat ecològic. A la nostra taula agradà molt aquest vi negre que maridava perfectament amb el llomillo de vedella al foie amb salsa de boletus i parmentier, que l’acompanyava.



   Acabat el sopar poguérem parlar amb na Bàrbara Mesquida i Joan Barceló de diversos aspectes que afecten al vi de Mallorca, com el sanbenet de vi car, de l’importància de tractar correctament la vinya i la gestió de terra, de les inversions a les bodegues i del canvi de mentalitat en els vinaters mallorquins.
   Una vetllada molt entretinguda, en al qual descobrirem uns molt bons vins mallorquins, del tot recomanables. Així com la cuina d'en Joan d'Etxebeste.
   Per la nostra part només ens queda agraïr a Joan i Magdalena, els nostres amfitrions, i al servei de cuina i menajdor, les atencions rebudes.