Dos centre de DomusVi de Mallorca van lliurar els guardons “Ésser major té premi” per reivindicar la vàlua i contribució de les persones major en el seu Dia Internacional. L’objectiu és posar en valor a les persones major amb uns premis en homenatge a les persones més longeves de les residències, a trajectòries vitals i/o professionals, al treball d’entitats i persones que donen suport en aquesta etapa de la vida i a l’experiència dels empleats més veterans.

Enguany  els centres de Capdepera i Sa Riera de Palma s’han afegit als 30 centres que també lliuren aquests guardons a entitats i personalitats locals.

‘Ésser major té premi “ reconeix quatre categories: Trajectòria, que premia la trajectòria professionals i/o vital de persones referents en el seu sector; Premi Persones Majors, que premia l feina de treballar i conscienciar a la societat sobre les necessitats d’aquest col·lectiu;  Premi Veterania, reconeix al professional de la residència per la seva dedicació a la professió; i Premi Experiència, en homenatge a la persona més longeva de la residència.

DomusVi Capdepera ha lliurat els  següents premis:

  • Premio Trajectòria: “Ses Tres Guitarres” format per Elionor Gómez, Joana Colom y Maria Llull, que amb la seva música animen de forma freqüent als nostres residents. El premi ha estat lliurat per Juan Coll Fiol de TASOC.
  • Premi Persones Majors: Pere Orpí, escriptor que va escriure l’himne a Capdepera i també va ser rector. El premi ha estat lliurat per Juan Coll Fiol.
  • Premio Veterania: Juliana del Rio Rojo, del servei de neteja per més de 16 anys. El premi ha estat lliurat per Marta Melis Bestard, directora del centre.
  • Premio Experiència: Catalina Villalonga Bernard de 101 anys. El premi ha estat lliurat per Noelia Martín Rodríguez, auxiliar de referència.

En els centre a més s’han dut a terme activitats que han inclòs actuacions musicals i han participat, a més dels residents, veïns i veïnes de Capdepera ja que es tracta d’una celebració oberta al públic.