Dimarts, 11 de juny, l'Ajuntament de Capdepera va celebrar el 3r i darrer Consell del Pla Local d'Infància i Adolescència del curs 2023/2024 en el que hi assistiren la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer, els regidors i regidores de l'equip de govern, el departament de Benestar Social i tots els consellers/es, així com els suplents de l'alumnat.

Els consellers i conselleres varen tenir una comissió de feina on es varen enregistrar les veus dels i les suplents i consellers/es per tal de fer arribar a la resta d'alumnat l'objectiu del Consell d'Infància i Adolescència i conèixer la seva experiència.

Després, durant el plenari, es varen dur a votació les 3 propostes de millora de les festes populars de l'estiu, seleccionades prèviament pels consellers/es i els regidors/es varen prendre nota d'aquestes per tal de tenir-les en compte de cara a l'estiu.

Finalment, els polítics i polítiques de l'Ajuntament agraïren la participació del consell, fent un petit obsequi d'acomiadament.

La creació d'aquest Consell neix de l'interès de proveir un espai de representació infantil i juvenil permanent que permeti introduir la mirada dels menors en la política local. Aquest té l'objectiu de conèixer la perspectiva dels infants i joves, les seves opinions, necessitats, propostes i les seves inquietuds en relació amb el seu municipi.

Els consellers, conselleres i els seus suplents, van ser elegits democràticament entre l'alumnat de l'IES CAPDEPERA i dels centres escolar S'AUBA i S'ALZINAR.

Els consellers i conselleres han sigut els representants del seu curs i assistiran tant a les comissions de feina com a la sessió del Ple del Consell d'Infància i Adolescència.