El passat dilluns, 3 de juny, l’Ajuntament de Capdepera i l’Associació Hotelera de Capdepera presentaren "KEEP ROADS AND SIGNS CLEAN, FOR A WORLD WHERE NATURE THRIVES".

Aquesta campanya "MANTINGUI NETS ELS CAMINS I ELS SENYALS, PER A UN MÓN ON LA NATURALESA PROSPERA" es materialitza amb un disseny de l'alumnat de l'IES Capdepera amb la intenció de conscienciar a les persones de la importància de mantenir el nostre entorn net i donar una imatge de respecte cap a la natura.

 

El dibuix que il·lustra la campanya és obra d’Eduard Vergara Fuster, alumne de 1r d’ESO d l’IES Capdepera, qui guanyà el concurs convocat per l’Associació Hotelera per a seleccionar el cartell que ha de servir per conscienciar de la problemàtica que comporta la col·locació d’adhesius als cartells informatius, als senyals i a les parets del municipi. La intenció és desincentivar aquesta pràctica incívica molt arrelada en els turistes que ens visiten. El concurs preveu un premi en metàl·lic per l’alumne guanyador i un altre en material per la seva classe. 
 



Quan un visitant arriba al nostre municipi i veu que cuidam la senyalització viària i dels nostres espais naturals, pren consciència que l'espai s'ha de cuidar i mantenir net, per al contrari si la imatge que veu és de deixadesa serà més fàcil que no respecti l'espai.


 
Amb aquesta intenció se presentà a l'Oficina d'Informació Turística de Cala Rajada aquesta campanya de conscienciació per als ciutadans i els visitants del nostre municipi. Durant l’acte de presentació parlaren la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer, i la presidenta de l’Associació Hotelera, Maria Antònia Massanet, que parlaren de les campanyes per fomentar comportaments cívics en el nostre municipi i posteriorment feren unes declaracions. 


 

Per la seva banda en Eduard Vergara, qui va estar acompanyat d’un grup de companys i companyes  de classe i per la directora i professors de l’IES, va agrair el premi i comentà que a la gent no els agrada veure el mobiliari urbà pintat o amb ferratines.





A Cap Vermell ja ens haviem fet ressò de aquest maleït mal costum en diverses ocasions:

La p*** moda dels adhesius en el mobiliari urbà o senyals de tràfic

 L'epidèmia dels adhesiu