Fa uns dies Cap Vermell informava de la instal·lació de diversos senyals per part del Parc Natural prohibint l'accés a determinats camins del pinar de Cala Agulla. Però no són els únics, ja que també s'han instal·lat cartells tant a la carretera de Can Patilla com en el carrer de l'Agulla arribant a la platja. Són cartells que indiquen l'inici de la zona protegida, alhora que donen una mica la benvinguda. També n'hi ha un que adverteix de la prohibició de fer excursion motoritzades.
 

Desconeixem si aquestes tasques de senyalítica han finalitzat, però trobam a faltar cartelleria del parc a la zona zero de Cala Agulla, entre els dos xibius de fusta, on en aquesta època s'hi agombolen els grups més problemàtics de turistes, com ara algun tipus d'advertiment sobre les conductes prohibides.
 

Per cert, aquest darrer cap de setmana ha estat més tranquil que l'anterior a Cala Agulla. Quasi no s'han vist els típics grups de joves alemanys -i no tant joves- que solen causar molèsties a veïns i a la resta de turistes a l'inici de la temporada. Diuen que la setmana anterior havia coincidit amb dies de festa al nord d'Alemània, un fet aprofitat per aquest segment turístic per venir a passar uns dies a Cala Rajada.

Sabem que aquell cap de setmana -que va coincidir amb el Mercat Medieval- va provocar les queixes d'altres turistes alemanys, alguns d'ells molt enfadats amb el comportament d'aquests grups de joves compatriotes. Així ho explica Mallorca Zeitung, que va rebre la carta d'un lector manifestant que “Hem estat allotjats a Cala Rajada durant vuit dies. I aquest lloc ens ha parescut un desastre. Allà només beuen. Ja a les 10 del matí joves gats es desplacen a Cala Agulla i a darrera hora de l'horabaixa del vespre tornen cridant”. També hem sabut de queixes de turistes per altres vies.
 

Volem pensar que l'Associació Hotelera fa alguna cosa per evitar aquest tipus de turisme entre els seus associats. N'hi ha que diuen que en els darrers anys s'ha invertit en millorar la qualitat dels establiments i que l'any passat ja es va notar la disminució d'aquests grups lligats al consum d'alcohol. Però és evident que encara en venen i cuasen molèsties. Atesa la mala imatge que es trasllada de Cala Rajada i la mala experiència que tenen altres turistes, ens demanam si realment compensa al sector turístic del municipi tenir aquestes setmanes de disbauxa i excessos. 

No sabem quina serà la tònica durant el mes de juny. Confiem en que es confirmi la tendència de l'any passat, on sembla que hi va haver una reducció d'aquest tipus de turista. També confiam en que si hi ha excessos la Policia Local actuarà amb contundència. Per parlar d'aquesta qüestió i de la temporada en general tenim una conversa pendent amb la presidenta de l'Associació Hotelera.