La flama de la llengua va rebre una multitudinària rebuda a la plaça de l’Orient 


 

En altres edicions del Correllengua, organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua, havia tingut prou assistència en el seu pas per Capdepera però enguany la participació ha estat molt més nombrosa, de multitudinària es podria qualificar.


 

A les 10,30 se produí el relleu dels corredors a la carretera Ma15 d’Artà a Capdepera, fent el primer relleu en Joan Campins just davant de l’entrada al golf Roca Viva. A partir d’aquí la flama seguí el seu camí cap a Capdepera realitzant-se relleus cada 500 metres aproximadament.
 



A partir de la rodona de Sa Llata, els joves estudiant de l’IES van agafar el relleu pel carrer Ciutat, la Costa de Can Capet i el carrer Centre fins la plaça de l’Orient, on alumnes de l’escola i de l’IES, a més de molts de gabellins i gabellines, omplien la plaça.

 

Just abans de la plaça, la flama passà de mà en mà de l’alumnat que feia una cadena humana en el carrer Centre.


 

En Pere Orpí va fer el darrer relleu fins entrada a la plaça de l’Orient.



A la plaça de l’Orient tres estudiants de  l’IES van llegir el manifest  (que podeu llegir íntegre al final de l’article) del Correllengua Interilles 2024.



 

En acabar la lectura del manifest, en Mateu “Xurí” i Maribel  Servera han glosat pel públic assistent, dedicant gloses al Correllengua i als participants gabellins.
 



Des de la plaça de l’Orient la flama ha seguit la seva marxa cap a Son Servera, sortint de Capdepera pel carrer de les Dones de la Llata, fins la rodona de Son Febrer i la de Canyamel. Al túnel dels Vidriers esperaven els serverins per a iniciar el seu recorregut pel municipi veïnat.
 

Des de l’organització han donat l’enhorabona a Capdepera per la bona organització i la magnifica resposta dels gabellins  i gabellines. Per cert no hi ha participat cap regidor del Partit Popular, per bé que en altres municipis de Mallorca, batles d’aquest partit han rebut la flama en els seus pobles. Al seu pas per l'Ajuntament, la primera tinent batle ha fet un dels relleus.


 

Televisió Espanyola ha emès una notícia del pas de la flama per Capdepera.

 

Per cert un grup d’alumnes de l’IES que són fora de Mallorca han enviat una imatge de suport al Correllengua.
 

N’Aina Esteva ha participat en el Correllengua a Formentera.
 

 

Manifest del Correllengua 2024

 Avui Capdepera rep la flama de la Llengua que aquests dies visita tots els racons de les Illes Balears. 

El Correllengua és festa però també reivindicació. Gent de totes les edats, origen i condició social hi estan participant i s’uneixen al crit unànime a favor de la nostra llengua. 


Totes i tots ens hem de comprometre amb la defensa de la llengua catalana, pròpia de Mallorca, la llengua que fa vuit segles que empram, dia rere dia.

Històricament han estat moltes les restriccions, imposicions i prohibicions que hem patit els catalanoparlants per fer una cosa tan senzilla com la d’expressar-nos en la nostra llengua, i aquesta ha sobreviscut gràcies a la fidelitat que hi hem mostrat al llarg del temps.


Ens falta, però, molt de camí per recórrer, ens falta reivindicar encara més els nostres drets lingüístics, perquè:

- Volem unes Illes Balears on la llengua catalana sigui una eina de cohesió social;

- Volem poder usar-la sempre, sense pors ni complexos, en qualsevol circumstància i davant qualsevol interlocutor;

- Volem més mitjans de comunicació en català i més suport als existents;

- Volem de les nostres institucions un compromís amb la plena recuperació de la nostra llengua i que s'abandonin les polítiques d’odi i atacs cap al català.

Per tots aquests motius us convidam a omplir la Plaça Major de Palma a la Diada de l’Obra Cultural Balear que coincidirà amb el final del Correllengua diumenge 5 de maig a les 18h.


No amaguem la nostra llengua, oferim-la als que la vulguin aprendre i usem-la arreu, especialment entre aquells que no la parlen, perquè l’aprenguin i l’estimin.

Mostrem al món que el català és un parlar viu, una llengua útil i la millor eina de cohesió social.

Mantinguem viva la flama de la llengua, per transmetre-la als joves i als nou vinguts, per fer-la córrer per tot Mallorca, per fer festa, per llegir, per parlar, per comprar, per estimar i per viure en català.

Usar la nostra llengua és un dret, però mantenir-la és un deure. Som els hereus dels milers de mallorquins que han defensat la nostra llengua en èpoques difícils, molt més difícils que les actuals, i per això tenim el deure moral de treballar per preservar-la i fer que les generacions futures la visquin amb normalitat.

Per tot això, pel present i pel futur, cridem tots:  Visca el Correllengua i visca Mallorca!

 

Imatges del pas de Flama de la Llengua Interilles 2024, per Capdepera:






 















Imatges de la plaça de l’Orient: