El president Galmés s’ha reunit amb membres del sector pesquer a la llotja del peix de Palma. 

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, junt amb el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i la consellera de Desenvolupament Local, Pilar Amate, han visitat avui de matinada la llotja del peix de Palma. Després de la subhasta, i amb la presència del president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, Domingo Bonnín, i el president d’OP Mallorcamar, Pedro Mercant, s’han reunit amb membres del sector pesquer de l’illa. El president Galmés ha anunciat que enguany es destinaran 100.000 euros per a les deu confraries de pescadors de Mallorca.

El president Galmés ha assegurat que «amb aquesta ajuda mostram el nostre suport i compromís amb aquest sector primari. La seva feina és essencial, s’ha de garantir la supervivència del sector pesquer de l’illa. A més, se n’ha de destacar la importància en la vida i en l’economia dels diferents municipis pesquers de Mallorca. La pesca és una part essencial de la nostra història, del nostre present i ho ha de ser també del nostre futur».

Per la seva banda, el vicepresident Bestard ha assenyalat que «és molt important cuidar els nostres pescadors, defensar-ne els drets. Com demostren les protestes que aquests dies duen a terme els agricultors, comptar amb un sector primari fort és essencial per a Espanya i per als espanyols. Aquest equip de govern vetllarà pels nostres pescadors i per la cura i protecció dels nostres productes, en aquest cas, els provinents de la nostra mar».

67.000 euros de subvenció per a eficiència energètica i millores tecnològiques

OPMallorcaMar es va acollir en 2023 a la convocatòria de subvencions a entitats de l'economia social que atorga el Consell de Mallorca per a fer inversions a les seves botigues per a millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat i equipament tecnològic, per un import de 67.700 euros

En concret, en la part d'eficiència energètica, s'ha fet una inversió per a millorar els aïllaments, instal·lacions elèctriques, substitució de motors i aparells menys eficients i contaminants, i reducció de pèrdues d'energia innecessàries. Quant a la millora en programari tecnològic, l'adquisició de programes que permeten agilitzar els processos, millorar la rutines de treball de manera més eficient, reduir les càrregues repetitives als treballadors, i millorar l'experiència dels clients.