Mireia Ferrer Jaume, la primera batlessa de Capdepera és, a més, la més jove de les Illes Balears.



Dissabte, 17 de juny, a les 12 hores començà el Ple del nou  Ajuntament de Capdepera, amb els representants elegits el passat 28 de maig.  Recordem que el Partit Popular (el més votat), PSOE-PSIB i Més per Capdepera van aconseguir 5 regidors i El Pi dos regidors.

El Ple va començar presidit per la taula d’edat, format per Rafel Fernández com a president, Sergi Viejo com a vocal i la corporació, Maria del Mar Terol. La taula d’edat comprovà les credencials dels 17 regidors que conformen el ple de l’ajuntament de Capdepera que han passat a jurar o prometre per ordre alfabètic. Els regidors del Partit Popular han optat per jurar, els socialistes per prometre i el de Més per Capdepera per prometre per imperatiu legal (dos han afegit la frase “ sense renunciar al dret d’autodeterminació dels pobles”).
 



Regidors del Partit Popular
: Mireia Francesca Ferrer Jaume, Paulí Faba Sancho, Sergi Viejo Barba, Agripina Rocha Rodeiro i Manuel Alberto Filgueiras Posada.
 

Regidors del Partit Socialista de Capdepera PSIB-PSOE: Rafel Fernández Mallol, Carmen Corraliza Gallardo, Luis Alberto Ginard Llull, Claudia Troppa Heusel i Agustí Nebot Massanet.

Regidors de MÉS per Capdepera: Núria Garcia Caballeria, Mireia Flaquer Llull, Margalida Bisquerra Gracia, Joan Campins Melis i Yannick Wilken

Regidors d’El Pi: Bartomeu Moll Roig i Maria Elionor Hernández Estela.

Passat aquest tràmit  han arribat l’hora de les votacions. No han hagut sorpreses. Tots els caps de llista s’han postulat com a candidat i han obtingut els vots dels representants del seu partit, recordem:  el PP, PSOE-PSIB i Més per Capdepera 5 vots i El Pi 2 vots.

Així na Mireia Ferrer, com a cap de llista del Partit Popular, ha estat proclamada batlessa de Capdepera al ser del partit que ha obtingut més vots ja que no hi ha hagut cap candidat que hagi obtingut la majoria suficient. Es converteix així en la primera batlessa de Capdepera i la més jove de Mallorca.

El president de la taula d’edat, el ja ex-batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha fet el lliurament de la vara de batle a na Mireia Ferrer, que ha jurat el càrrec i ha presidit la taula de plens.

Després de dirigir unes paraules al ple (i al nombrós públic assistent a l’acte) ha donat la paraula als caps de llista de les altres formacions amb representació al consistori.



La nova batlessa, en el seu discurs ha indicat que “Avui és un dia de gran importància i emoció per jo, ja que tinc l’honor i la responsabilitat de servir com a batlessa en aquest meravellós municipi. Me sent profundament agraïda per la confiança dipositada en la meva candidatura i l’oportunitat de servir a tots els gabellins i gabellines. Com a batlessa el meu objectiu principal és treballar incansablement per al benefici de tots i cada un de vosaltres”. Durant el discurs també ha estès la mà als altres partits per col·laborar en benefici dels ciutadans de Capdepera.

 En nom dels regidors d’El Pi, Bartomeu Moll ha donar l’enhorabona a la nova batlessa i ha agraït la tasca dels regidors que surten i ha donat a benvinguda als regidors que entren. Recordant que lluitaran per dur endavant les seves propostes per Capdepera. Per acabar demanà “ Seny, coratge, responsabilitat i bon servei al municipi”.



Rafel Fernández l'hi ha donat l’enhorabona i l'ha desitjat sort i molts d’encerts de part del Partit Socialista.

Núria Garcia, en nom de Més de Capdepera ha comentat que, com a membres de l’oposició, fiscalitzarien la tasca de l’equip de govern d’una forma constructiva, comprometent-se a defensar els interessos comuns i recorda que la seva crítica constructiva no tindrà com a finalitat minar els esforços de l’equip de govern sinó enriquir-los i millorar-los amb noves idees i perspectives”. També indicà que es comprometien a treballar de forma cooperativa amb l’equip de govern en els temes importants pel poble perquè hi hagi acord i consens.

Acabades les intervencions, la batlessa ha tancat la sessió.

A partir d’aquest moment han començat les felicitacions i enhorabones, començant per tots els regidors i regidores, i continuant pels simpatitzant i públic que era present a la Sala.



Aquest serà el nou equip de govern:

Donat que el grup socialista han abandonat la sala no vos podem oferir una fotografia d'aquesta formació ni la de tots els regidors i regidores electes com es va fer fa quatre anys. No ha estat possible tot i que els ho hem demanat expressament. Comencen malament. 


Esperem que de les bones paraules, d’uns i d'altres, passem als fets. Sort i encerts!