La biblioteca de Capdepera s'ubica a l'antic edifici de s'Excorxador, al carrer Ciutat 


El passat dijous 16 de març, s’inaugurà oficialment, l’esperada nova biblioteca de Capdepera. L’acte fou la culminació del primer acte que tengué lloc al matí, quan es va fer un trasllat simbòlic dels llibres des de l’antiga biblioteca a Ca’n Piricus, per part dels alumnes de s’Alzinar i dels veïnats al llarg del carrer Ciutat.





Els cursos van situar per ordre, primer els d’Infantil i després els de Primària, i van traslladar simbòlicament els llibres d’una biblioteca a l’altre, mentre sonava música infantil als altaveus instal·lats al carrer i un grup d’animació entretenia els infants durant l’activitat.


 


L'activitat va transcórrer amb un ambient festiu i alegre, amb presència de varis mitjans de comunicació, entre els quals IB3.





Fet els “trasllat” dels llibres van visitar les noves dependències de la biblioteca per grups i van ser obsequiats amb un marca-llibres per a cada alumne.
 





La nova ubicació a l’antic escorxador de Capdepera a l’entrada del poble, lluny del centre de la vila, creà en un principi, un cert rebuig, per una banda per la llunyania i també, per afegitó per la manca d’aparcaments al voltant, idees que sembla quedaren dissipades en veure les instal·lacions que foren del gust dels assistents. 

Es tracta d’un edifici reformat, on temps enrere hi va haver l’escoleta municipal i posteriorment es va dedicar a tallers de l’escola d’adults, concretament a restauració i pintura.
 

Després del pati que hi ha arran del carrer Ciutat, l’entrada és pel lateral de l’edifici, on hi ha el portal de l’antic escorxador. Disposa de varies sales, una principal d’entrada amb grans taules i equips informàtics, una altra amplia al costat del carrer de ses roses i una darrera més reduïda davant del pati, per a la secció infantil.
 

El dia de la inauguració hi va haver una amplia representació d’usuaris i veïnats (no tants com hauria estat desitjable), una assistència prou acceptable, així com la presencia de regidors de l’Ajuntament de Capdepera, encapçalat pel batle.
 

També assistiren a la presentació la cap del Servei de Biblioteques i Arxius del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, Catalina Quetglas, el cap de Biblioteques, Juan José Riera; i na Bel Llinàs i tècnics del Centre Coordinador de Biblioteques.
 

Després de la presentació per part del regidor de Cultura, es feren diferent parlaments, entre d’ells el del batle qui explicà els motius del canvi d’ubicació de la biblioteca i agraí la tasca i implicació de  les bibliotecàries. També cal comentar la intervenció que va fer la bibliotecària Magdalena Melis, ànima del traspàs i bibliotecària del nou espai. Magdalena destacà l’esforç fet durant tot el traspàs i per tots els que d’una manera o l’altre hi han participat.
 

Acabada la part oficial, els assistents feren una visita per les diferents dependències de la biblioteca, i després degustaren un aperitiu al pati. 

Esperem que els usuaris i veïnats de Capdepera gaudir d'aquest nou espai municipal!.



Na Maribel Servera i Mateu Xurí, dedicaren aquestes gloses a l'alumnat de s'Alzinar (publicat a Última Hora)

A dues mans 

Llegir, llegir, llegir!
Escolars de Capdepera
amb llibres de mà en mà.
La nova biblioteca serà
punt de trobada sincera.
Llegir fa més llegiguera
i si llegim de petits
sentim plaer dels delits,
perquè quan llegeixes vibres
i una cadena de llibres
allibera els cinc sentits.
Mateu Xurí

Oh, quina cadena humana
més bella s’obrí camí.
Sí, la passió de llegir
és quelcom que s’encomana.
Si tu la fas de bona gana
la transmets al teu veïnat.
La responsabilitat
dels mestres i professors
és inculcar aquests valors
a tot el seu alumnat.
Maribel Servera