“si volem canviar les coses ho hem de fer des d’una altra perspectiva”
Èxit de participació en les Jornades Municipalistes Feministes que han tengut lloc aquest dilluns 14 i dimarts 15 de març i que ha organitzat el Consell de Mallorca. Més de 80 persones han assistit al teatre d'Artà que durant aquests dos dies ha estat el centre del debat Feminista a Mallorca. El conseller Javier de Juan ha valorat molt positivament el desenvolupament de les Jornades. “Si volem canviar les coses ho hem de fer des d’una altra perspectiva”. En aquest sentit ha destacat que aquest dos dies s’han vist exemples de l’aportació de les dones a la cohesió social, a la revisió de les narratives i la transformació en positiu de les dones des de l’esport, la salut i els projectes innovadors.
El dilluns es varen tractar en profunditat temes com la construcció del relat mediàtic de les violències sexuals, amb el cas Alcàsser com a exemple. Una conferència a càrrec de Nerea Barjola. A continuació, ecotransformers varen dur a terme un taller per generar noves narratives més igualitàries i per prendre consciència de la forma com es poden generar aquests canvis.
Les xerrades i debats d'aquest dimarts han estat molt motivadors tant la conferència de Marusia López com la taula redona, coordinada per Meritxel Esquirol amb diferents dones migrants que han explicat les seves reflexions i vivències. Hem pogut aprendre del feminisme comunitari amb n'Anna, na Bushra, na Fatou i na Morelia. Elles són part de Mallorca, contribueixin i construeixen els pobles aportant una riquesa que s'ha de reivindicar i dignificar.
El Consell de Mallorca impulsa projectes empresarials liderats per dones amb una línia d'ajudes econòmiques i d'acompanyament. Una iniciativa impulsada per l'exconsellera Teresa Suárez, qui també ha participat en les Jornades amb la conferència sobre Dones i emprenedoria. De fet a Capdepera hi ha un projecte empresarial d'aquestes característiques per obrir un forn al nucli urbà de Capdepera, però es veu que el nostre Ajuntament no està per facilitar aquestes iniciatives.
La darrera taula rodona sobre les iniciatives municipals, associatives i d’empresa en clau de dona, coordinada per la directora insular d’igualtat i diversitat, Rosa Cursach, hi participaren na Maria Vives i Carme Hernández que explicaren com el projecte Art de de la pauma cada dia va agafant més embranzida ja que és un projecte sostenible i que promou el canvi econòmic i, a més, que te gran impacte social. Un projecte de dones que recuperen i revaloritzen el treball de qualitat, de proximitat, que promou l'economia circular i que posa consciència en tot el procés des de l'inici al final.