Dissortadament el nostre municipi destaca en la Península de Llevant per l'increment de casos positius de COVID, en el marc d'un augment generalitzat a Mallorca











Malgrat trobar-nos en el nivell de protecció 4, el màxim previst abans del confinament total, les dades de la pandèmia de la COVID segueixen ser inquietants. De fet els nombres continuen creixen, i la nostra Comunitat autònoma és la que ho fa de forma més descontrolada. A les Illes Balears  hi ha 6524 casos actius, confirmats amb PCR, i les morts pugen a 450 finats, unes xifres prou dolentes. Palma concentra gairebé la meitat dels positius (3.046 casos confirmats, amb 248 morts), però a la part forana hi ha municipis amb una situació molt greu, percentualment parlant.

Amb les xifres actualitzades a dia 21 de desembre de 2020, aquesta és la situació la comarca de Llevant: 

Municipi Positius confirmats
amb PCR
Altes  Defuncions
Capdepera 63 125 2
Artà 40 129 0
Son Servera 59 143 2
Sant Llorenç 22 89 2
Manacor 196 889 11


A Capdepera la quantitat de positius segueix incrementant-se, mentre creix una certa inquietud per l’actuació de la població davant les festes de Nadal i la limitació de les trobades familiars. Fonts sanitàries adverteixen del perill d’un greu empitjorament després de festes, se parla d’una nova onada.

Si es vol tenir informació actualitzada municipi a municipi hi ha la pàgina amb dades oficials de la Conselleria que es pot consultar.
https://covid19ib.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/c1cde29b86bd431287fd4225bb4193a4

A Mallorca la xifra d'actius arriba a 5892 (amb 418 finats), Eivissa té 417 positius (26 finats), Menorca té 158 positius (15 finats) i Formentera 57 positius ( 1 finat), afectant a 65 dels 67 municipis de les Illes.

D’altra banda els darrers dies ha circulat un wassap que parlava d’un imminent confinament d’alguns municipis, entre d’altres Capdepera, que no tenia cap fiabilitat. Resulta mal d’entendre que donada la difícil situació que provoca la pandèmia, encara hi hagi que es dediqui a crear i difondre noticies falses per embullar més la troca.

Mentre esperem la vacuna, ja s’han detectat els primers enganys, que ha obligat a la conselleria de Sanitat a enviar un comunicat alertant d’aquests mentides de dubtosa finalitat.

INFORMACIÓ D' INTERÈS

Aclariment de Salut davant un engany sobre vacunació de COVID-19 a domicili.

En aquests moments, el Servei de Salut no crida la població per donar-li cita per vacunar-la a domicili.

La Conselleria de Salut i Consum ha rebut avui matí diverses consultes de persones que indiquen que els han telefonat per indicar-los que els serveis sanitaris passaran per ca seva a vacunar-les de la COVID-19. Això és un engany.

La Conselleria de Salut reitera que la vacunació de la COVID-19 s'iniciarà a partir del dia 27 de desembre i començarà pels usuaris dels centres residencials.

En aquests moments, el Servei de Salut no crida la població per donar-li cita per vacunar-la a domicili.

Per tant, es recomana que si alguna persona rep una cridada en la qual li expressen que passaran a vacunar-la a ca seva ignori aquest missatge i extremi la precaució ja que és un frau.

D'avant qualsevol dubte s'aconsella consultar els canals oficials d'informació.

Govern de les Illes Balears

Per acabar, només demanar-vos molta prudència i seguiu les normes i consells emesos per les autoritats que recordem, per Mallorca, són els corresponents al nivell 4.