Els incidents més nombrosos han estat l'excés d'aforament que ha obligat a tancar Cala Gat en 17 ocasions.L'Ajuntament de Capdepera ha conclòs des del passat 1 de novembre el contracte per al servei de salvament Marítim a les platges del terme municipal.
La temporada ha vingut marcada per la pandèmia de la Covid-19 que ha obligat a l'empresa concessionària a adaptar els protocols d'actuació a la nova realitat marcada per les normes sanitàries i de seguretat.
Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient i Contractació, Quico Martínez, la pandèmia no només ha obligat a actualitzar i endurir els protocols interns sinó que també s'ha hagut de fer una tasca extra d'informació i vigilància per tal de garantir que afluència de banyistes fos l'adequada i prevenir el risc de contagi a les sis platges amb vigilància: Cala Mesquida, Cala Agulla, Cala Gat, Son Moll, Font de sa Cala i Canyamel.
D'aquesta manera, dels 44 incidents greus enregistrats durant la temporada, 19 han estat episodis d'excés d'aforament, destacant 17 incidències a Cala Gat, i que han obligat la Policia Local a tancar l'accés a la platja.
A més, el Servei de salvament ha efectuat 466 rescats i ha atès 1.632 usuaris per picades (la immensa majoria de grumers), amb 6 persones que han hagut de ser traslladades a un centre sanitari, tot i que, afortunadament, enguany no s'ha produït cap defunció a les platges de Capdepera.