Promoguda des del Consorci turístic de Sant Llorenç i Son Servera, creuarà cinc municipis amb un recorregut de 193 km. L'Ajuntament de Capdepera dona suport al projecte


 

Hem llegit a l’Ara Balears, signat per Miquel Barceló, un interessant article que al voltant d’un projecte que fa anys del que es parla i que pot ser aviat sigui realitat: una ruta senderista que uneixi tot el Llevant mallorquí.

Els cinc municipis del nord-est de Mallorca han engegat el projecte “d’una gran ruta senderista que, a través de 193 quilòmetres, recorre paratges costaners i interiors de gran valor mediambiental i paisatgístic. Es tracta d’un pla per diversificar l’oferta turística i combatre el monocultiu de sol i platja”.

L’ambiciós projecte te un pressupost inicial de devers 1,3 milions d’euros i se proposarà a la  convocatòria d’actuacions públiques subvencionables amb l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), que anualment convoca la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball amb la finalitat de revertir la recaptació de l’ecotaxa a iniciatives que aposten per una activitat sostenible

El Consorci de Turisme de Sant Llorenç i Son Servera i l’Associació hotelera Badia de Cala Millor-sa Coma són les entitats que tutelen i impulsen la ruta de gran recorregut, amb el segell East Mallorca i amb el suport dels ajuntaments de Son Servera, Sant Llorenç, Artà, Capdepera i Manacor.

 El cicloturisme i la marxa nòrdica són dos exemples d’activitat turística alternativa a la massa encara majoritària de sol i platja, una tendència que pot anar a la baixa, segons els experts turístics.

La ruta senderista East Mallorca disposarà d’una completa senyalització, amb les normes de seguretat establertes, un servei permanent de manteniment dels camins amb l’objectiu de respondre a una nova motivació per visitar el nord-est de Mallorca, gaudint de l’esport, la cultura i la gastronomia.  

Per veure l’article complet clicau damunt el plànol: