Multitudinari sopar  a la fresca a la plaça des Sitjar




   Dia 21 d’agost va venir marcat pel Sopar a la Fresca i els seus preparatius.

Image

     Ja devers les 16 hores començà el procés de muntatge de taules, a càrrec de la brigada municipal, i de la reserva d’espais tot cercant un bon lloc o l’ubicació habitual de cada grup o colla. És una de les activitats més populoses de les  festes. Aquesta vegada, l’Ajuntament va obsequiar cada taula amb una botella de vi i una ensaïmada.

Image

   Del menjar, què podem dir? Cada taula és un autèntic  compendi culinari, gran varietat de plats, receptes originals, clàssiques, de cuina mallorquina, de cuina internacional…, vaja, que hi ha per triar. I això és l’essència de la festa, la trobada amb els amics, la xerrada, el bon menjar…, i la Big Band de Capdepera. La Banda de Música no hi podia faltar, amb el seu repertori més fester, ple de peces per ballar. S’ha de dir que de tot d’una costà que la gent partís a ballar, com expressà el loquaç director (“feis cas a les cames que vos demanen ballar, i no a la panxa que vos demana seure a la taula”), però a la fi la “pista” de ball s’omplí.

Image

Image

    Un moment àlgid va ser l’actuació de Suso Reixac, entre aplaudiments, el qual interpretà dues de les seves cançons més populars, “Romero” i “Aquesta  terra que no és seva”. L’actuació de la Banda acabà, com no podia ser d’altra forma, amb el pasdoble gairebé himne oficiós de les festes, “Amparito Roca”. Enhorabona als músics i al seu director, perquè s’han fet imprescindibles a la festa.

Image 

Image

  Durant el sopar, just abans de l’actuació de la Banda, el regidor de cultura, Rafel Fernández, i el de Comunicació, Sebastià Sureda, entregaren els premis del concurs de cartells de les festes. Com ja publicàrem, el primer premi va ser per a Noemí Riera Thomschke, el segon per a l’equip de redacció de Cap Vermell, i el tercer per a Mercedes Sosa Mancera (recollí el premi son pare, en Paco Sosa).

Image

Image


   
   A mitja tarda se celebraren les cucanyes en el carrer Centre, organitzades per Terra Roja, i en acabar el Cafè Can Patilla oferí una berenada per a tots els nins i nines. L'acte tingué prou participació, i foren nombrosos els nins que gaudiren els jocs festius de sempre: cucanyes, corregudes, carreres de sacs...









  Simultàniament, el club de judo Reshinkan  realitzà  una activitat divulgativa d’aquest esport, “Aprenem a jugar a judo”, adreçada als més petits per a iniciar-se en aquest esport.



   D'altra banda, hem de dir que pel que fa a les atraccions de fira, ha augmentat la seva ocupació a la plaça de la Constitució, on s’ha instal·lat una pista de cotxes de xoc, així a més dels jocs per als més petits al pàrquing de Can Patilla, ara s’hi afegeix una zona per als joves.

Image