Multitudinària xerrada informativa de les "Kellys" organitzada pel col·lectiu "Esperit feminista"

Més de cent treballadores ompliren a vesar una sala del Centre Cap Vermell per parlar de la seva problemàtica. Organitzat pel col·lectiu "Esperit feminista" i la intervenció de l'associació Kellys Unión Baleares tengúe un gran ressò en les treballadores del municipi de totes les edats.



Han parlat des drets que tenen aquelles treballadores que estan externalitzades,  de baixar la càrrega de feina, de lo important que es organitzar-se i Kellys Unión Baleares s'han oferit per fer assessorament.





Al facebook

https://www.facebook.com/pages/category/Community/Kellys-uni%C3%B3n-balear-290213611447509/




El col·lectiu de Les Kellys és molt actiu en les seves reivindicacions. Han arribat al Parlament Europeu i disposen de diverses plataformes per lluitar pels seus drets. 

Són una de les cares ocultes del turisme que denuncien l'incompliment de la legislació de salut i riscos laborals: 
Invassat, en gairebé 200 hotels de tota la Comunitat Valenciana i les seues conclusions demostren que és inadmissible seguir treballant en aquestes condicions, condicions que atempten contra la salut de les cambreres de pisos.

En quina professió s'admetria que un 66% de les treballadores pateixen alguna patologia o molèsties com l'han anomenat a causa de la càrrega de treball?. I no obstant això només es recomana bones pràctiques per als empresaris.

Qüestionen que si no fos una professió exercida majoritàriament per dones i el rol que desenvolupen estarien en aquestes condicions, si un organisme oficial com l'Invassat a València admet en el seu informe que "el 48% tenim molèsties a les cames i peus, el 33% en les genolls, el 30% en les caderes i cuixes, el 66% a la zona dorsal -lumbar de l'esquena, el 48% braços, canells i mans, més del 50% espatlles i braços i coll, QUÈ MÉS CAL PER QUE l'ADMINISTRACIÓ reaccioni, ESTAM emmalaltint, LA NOSTRA SALUT NO ES NEGOCIA".


Aquest és un manifest conjunt secundat per tots els grups de treball

Les Kellys és una Associació autònoma i que aposta per l'autoorganització, està integrada per cambreres de pis i per amics i familiars d'aquestes i lluita a partir d'objectius comuns.

Les Kellys té com a objectius donar visibilitat a la problemàtica de les cambreres de pis, així com contribuir a la millora de la seva qualitat de vida.

Les Kellys funciona per grups de treball territorials , cada grup de treball gestiona internament les seves portaveus.

Els grups de treball parteixen del compromís de coordinar-se en la mesura del possible així com col·laborar amb diferents interlocutors, mantenint l'autonomia com a Associació.

Reivindicacions de les Kellys:

DRETS DE LES TREBALLADORES I CANVIS NECESSARIS EN EL SECTOR:

  • Jubilació anticipada: que s'estableixin coeficients reductors per tenir pensions decents; reconeixement de treball penós.
  • Reconeixement de malalties professionals directament relacionades amb l'aparell motor i múscul esquelètic.
  • NO a l'externalització: exigim la modificació de l'art. 42 de l'Estatut dels Treballadors per a garantir la igualtat de contractació i la incorporació a la mateixa de la Llei Kelly per impedir la cessió il·legal de treballadores.

→ I que el mateix INEM gestioni la borsa de treball.

  • Blindatge dels Convenis d'Hostaleria, NO volem que es reconeguin en cap cas a les empreses multiserveis com a part legítima del sector.
  • Increment del nombre d'inspectors laborals a tot el territori espanyol.

 Inspeccions aleatòries, càstig als expedients irregulars i que els mateixos no puguin optar a les borses de treball institucionals.

  • Compliment del capítol III de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i així mateix la Llei de Coordinació d'Activitats Empresarials i es realitzen els estudis ergonòmics per calcular i limitar les càrregues de treball segons les característiques de cada hotel.
  • Compliment de les categories reconegudes en l'Acord Marc ALEH.
  • Compliment de l'art. 34 de l'Estatut dels Treballadors, el contrari ens impedeix conciliar familiar i socialment. Així com que fa a l'art.55 de l'ET en relació a l'embaràs.
  • Vincular la categoria dels hotels a la qualitat del treball que es genera en els mateixos. Actualment la normativa per establir la categoria és autonòmica i només estableix els metres mínims, si hi ha d'haver telf. o caixa forta, però no hi ha res que els obligui a tenir uns estàndards laborals òptims.

LA SALUT I LA DIGNITAT NI ES NEGOCIEN NI s'externalitzen