El processat s'enfronta a una petició de quatre anys de presó per un delicte de revelació de secrets i al pagament de 3.000 euros en concepte de responsabilitat civil. 

Els trulls a la Policia de Capdepera no acaben mai. Ara entra a judici un cas estrambòtic, de riure si s'hagués donat a un altra municipi. Però a Capdepera, a la policia li creixen els nans. Espigolant la prensa, a Última hora hem llegit que: La Sala Penal número 3 de Palma va acollir aquest dimarts el judici contra un agent de la Policia Local de Capdepera acusat d'espiar al seu cap al novembre de 2016. Va entrar al seu despatx i va gravar en dos cedés informació personal i professional del seu superior . Dies després l'hi va fer arribar a l'alcalde a través d'una instància al registre de l'ajuntament.

El processat s'enfronta a una petició de quatre anys de presó per un delicte de revelació de secrets i al pagament de 3.000 euros en concepte de responsabilitat civil. L'exagent, en l'actualitat apartat del cos, es va negar a declarar en sala i es va remetre al testimoni que va oferir quan el cas es trobava en fase d'instrucció. El perjudicat va recordar que saber que un subordinat havia accedit als seus arxius va perjudicar. «Vaig estar molt malament, em va afectar a la salut i en la meva vida familiar», va relatar.

El cap de la Policia Local va explicar el que es va trobar en els discos quan l'alcalde va avisar del que havia entrat a l'Ajuntament a través del registre. «Hi havia fotos de la meva dona, dels meus fills, dels meus néts i fins i tot de la cartilla del banc, a més de molts documents. No sé què va poder fer aquest home amb el contingut », va apuntar.

Va explicar davant el jutge per què havia aquest tipus d'informació en el seu ordinador de treball. «Ús Dropbox i les fotos que faig es sincronitzen amb el compte que tinc oberta a l'ordinador», va apuntar. L'alcalde va confirmar que els documents li van arribar a través d'una funcionària del registre. «Me'ls va donar i vaig considerar oportú, dies després, que el cap de la policia ho sabés», va dir.

L'acusació particular, exercida per Eduardo Valdivia, i la Fiscalia demanen per a l'acusat quatre anys de presó i que indemnitzi el policia pel dany causat. La defensa de l'acusat, el lletrat Fernando Mateas, sosté que els cedés van poder ser manipulats i reclama l'absolució del seu client.