Trenta-tres estudiants gabellins s’emporten un ajut econòmic pel seu bon rendiment acadèmic a la Universitat



Els 33 alumnes que han aconseguit un ajut als estudis universitaris han pujat dalt de l’escenari del teatre per recollir el xec de 1.200 euros que premia la inversió que fan les famílies en educació i l’excel·lència dels estudiants. Amb aquesta, són set les edicions dels Ajuts als Estudis Universitaris que atorga l’Ajuntament de Capdepera i onze empreses privades del municipi, apostant així pel binomi público-privat per aportar beneficis a la societat gabellina.

Enguany s’han repartit 30 ajuts a alumnes de Grau i tres a alumnes de Màster, aquests darrers és una aposta per la formació superior que va començar l’any passat i que també ha obtingut bona acceptació. Cal remarcar la diversitat d’estudis i d’Universitats a les quals es matriculen els alumnes gabellins que sol·liciten els ajuts, així, hi ha representació a deu Universitats públiques diferents d’Espanya i 23 graus diferents, sent Educació Primària i Història els més demandats, amb 7 i 4 estudiants respectivament.

Les empreses que enguany han participat al projecte són: Aguas Capdepera S.A., Associació Hotelera de Capdepera, Grup STeH, Electro Hidraúlica Llevant S.A., Predi Son Jaumell (Viva Hotels i Prinsotel), Playas de Capdepera S.L., Morey Esteva, S.L., Angels Bolero, S.L., Rebalim, S.L., Miquel Riera Construcciones S.L. i Torre de Canyamel. Cadascuna d’elles aporta 3.600€ els quals es reparteixen entre tres estudiants a 1.200€ per cap.

Amb aquests ajuts econòmics als estudiants, Capdepera continua treballant en facilitar la formació reglada dels joves del municipi amb diversos objectius: reduir l’abandonament escolar a un poble turístic on és fàcil aconseguir treball; ajudar a les famílies que aposten per l’educació dels seus fills; premiar el bon rendiment acadèmic; i crear professionals que aportin un valor afegit al teixit empresarial.

A l’acte d’avui hi ha estat present el rector de la Universitat de la Illes Balears, Llorenç Huguet; el Conseller d’Educació i Universitat, Martí Marc; representants de l’IES Capdepera; el batle, Rafel Fernández, el regidor d’Educació, Pere Terrassa, la resta de regidors de l’Ajuntament de Capdepera, i els representants de les empreses participants, a més de l’alumnat premiat i els seus familiars.

L'acte l'inicià en Pere Terrassa, qui va donar la benvinguda i va fer de presentador. En el seu parlament agraí la presencia de les autoritats acadèmiques i donà l'enhorabona a les empreses, estudiants i famílies. Recordà que enguany són 11 empreses que donen 3 ajudes de 1200 euros cada una.



En Pere passà la paraula al  Conseller d'Educació, Martí Marc, qui també aprofità per donar l'enhorabona ales empreses, alumnes, pares i a l'Ajuntament de Capdepera per crear-les i per la seva consolidació ja que el nombre de col·laboradors creix cada any.



La  següent en parlar va ser la representant de l'IES Capdepera, Ester Garcia, qui agraí a l'ajuntament i les empreses per posar en valor l'educació pública a Capdepera i mostrà la satisfacció de veure els ex-alumnes de l'IES que estudien carreres universitàries.



Pel que fa a les empreses, enguany hi hagué una modificació del protocol seguit fins ara (el representant de les empreses dirigia unes paraules al públic) i només parlaren dos representants: en Pedro Pascual, com a empresa col·laboradora des de la primera convocatòria, i Andreu Tortella representant de l'empresa que s'afegeix enguany.





Acte seguit va fer el lliurament dels ajuts a cada un dels alumnes.

Després del lliurament parlà el rector de l'Universitat de les lles Balears Llorenç Huget, qui recordà el valor d'aquesta iniciativa a la qual dona suport cada any amb la seva presència. Insistí en l'importància de l'implicació del teixit empresarial de Capdepera i recordà que " sense formació no hi ha futur". El pas per  l'Universitat es molt important, marca tota la vida. 



L'acte el tancà el batle de Capdepera, Rafel Fernández. Qui agraí al conseller d'Educació  el seu recolzament per tenir un extensió de l'Escola Oficial d'Idiomes al nostre municipi, i  al rector de l'UIB per l'extensió de l'Escola d'Hosteleria a Cala Rajada. L'equip de govern aposta per l'educació reglada en el nostre municipi. Agraí l'implicació de les empreses , ja que cada any n'hi ha de noves i no s'ha retirat cap en els 7 anys que se donen les ajudes. 

Altres dades

Enguany s'hi han presentat un total de 44 alumnes dels quals quatre han quedat exclosos. Dels 40 admesos, set alumnes han quedat fora ajut perquè només se’n reparteixen 33 (30 de grau i tres de màster).

Dels alumnes de Grau, 14  inicien els estudis universitaris i la resta són ja estudiants universitaris. Enguany, són deu les Universitats públiques espanyoles representades, sent la UIB la de major demanda amb 25 alumnes, seguida de la UAB amb cinc , i de la UB amb tres.

En aquests set anys d’ajuts universitaris s’han concedit 146 ajuts a 80 alumnes, dels quals

- 1 alumne ha obtingut l'ajut en 5 ocasions

- 8 alumnes han obtingut aquest ajut en 4 ocasions.

- 10 alumnes l'han obtingut en 3 ocasions.

- 18 alumnes l'han obtingut en 2 ocasions

- 43 alumnes l'han obtingut en 1 ocasió.

- 2 abandonaments d'estudis (becada 2014 i becat 2017)

- alumnes de la UIB: 43 estudiants

Pel que fa al Graus i Màsters d’enguany són els següents: Medicina, Turisme, Fisioteràpia, Educació Primària, Educació Infantil, Dret, Administració i Direcció d’Empreses, Psicologia, Història, Belles Arts, Arquitectura Naval i Enginyeria Marítima, Enginyeria d’Edificació, Filologia Hispànica, Treball Social, Educació Social, Enginyeria Informàtica, Comunicació Audiovisual, Criminologia, Enginyeria Electrònica i Telecomunicacions, Logística i Negocis Marítims, Direcció Hotelera, Enginyeria de l’Energia, Gestió Aeronàutica, doble grau de Física i Matemàtiques, doble grau de CC Polítiques i Gestió Pública i Dret, i doble grau d’ADE i Turisme. Pel que fa als Màsters, són en Antropologia Urbana, Patrimoni Cultural i Advocacia.

 

Relació Empresa-Alumne:

Torre de Canyamel: 4t Història; 2n Història; 1r Història.

Miquel Riera Construccions: 2n Màster Patrimoni Cultural; 3r Treball Social; 1r Educació Primària.

Rebalim: 1r Història; 3r Filologia Hispànica; 4t Belles Arts.

Angels Bolero: 2n Psicologia; 3r Educació Infantil; 4t Psicologia.

Morey Esteva: 4t Educació Primària; 3r ADE; 1r Criminologia.

Playas Capdepera: 3r Educació Primària; 3r Educació social; 4t Medicina.

Aguas Capdepera: 3r Arquitectura Naval i Enginyeria Marítima; 4t Fisioteràpia; 5è Doble grau Física i Matemàtiques.

Predi Son Jaumell: 6è Medicina; 1r Màster Antropologia Urbana; 1r Educació Primària.


Associació Hotelera de Capdepera: 1r Doble grau ADE i Turisme; 1r Turisme; 1r Direcció Hotelera.

Electrohidràulica Llevant: 1r enginyeria electrònica i telecomunicacions; 2n Logística i negocis marítims; 4t Doble grau CC Polítiques i Dret.

Grup STeH


Empreses col·laboradores: