Primer van tenir una xerrada informativa al voltant de les platges, tant per valorar la seva importància com per recordar totes les conductes adequades. A més de escoltar els consells del tècnic de platges, van treballar per grups identificant accions humanes positives i negatives .
Cada nin va rebre fulletons informatius amb informació del sistema dunar de Cala Agulla, la guia de bones pràctiques ( què pot fer i què no a les platges) i un model de cendrer ecològic per a dur als pares.
A la segona activitat, els alumnes van fer de joves investigadors. Van participar de la campanya informativa del moscard tigre a les escoles. Dos tècnics, de l’empresa que fa el seguiment de l’extensió d’aquesta molesta espècie invasora en Capdepera, els va ensenyar a identificar-los, van comentar algunes característiques biològiques del moscard (insistint en la fase reproductora) i algunes anècdotes que afecten a la seva expansió.
Hi hagué una part pràctica amb l’observació d’exemplars amb lupes electròniques i la “captura” de larves amb pipetes i l’obtenció de mostres. Cada nin i nina se va dur un lot amb els materials necessaris per a obtenir mostres d’aigua embassada, que han de dur al centre i omplir una fitxa indicant la localització de les mostres.
Una activitat molt interessant i engrescadora, molt ben desenvolupada pels ponents.