Espectacular foto de Biel Capó, portada del Diario de Mallorca. Les televisions d'abast estatal obriren informatius amb imatges de Cala Rajada. Algunes d'elles facilitades per Cap Vermell.


Es veia venir. Se sabia que el forat obert al mur la darrera llevantada no suportaria un altre embat d'aquestes característiques. Ara venen els laments. Afortunadament, no hi ha hagut danys personals, però no n'hi ha prou en dir que l'adob s'incorporarà al projecte que es farà i que es va anunciar fa dos mesos.

Ports va emetre dia 21 el següent comunicat:

S'ha establert un perímetre de seguretat i s'han tancat els accessos  
El dic del port de Cala Rajada ha patit desperfectes a conseqüència del temporal. En aquests moments, s’ha establert un cordó de seguretat i s’han tancat els accessos al port, al dic i també al passeig de Cala Gat.
El director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, s’ha desplaçat a primera hora al port per coordinar les mesures de seguretat, igual que el batle de Capdepera, Rafel Fernández, juntament amb representants del club nàutic, pescadors i Federació Hotelera.  El cap de projectes i el cap d’explotació de Ports també han acudit al port per tal d’avaluar la situació i decidir l’adopció de mesures. 
Els danys es concentren en l’espaldó del dic d’abric, que presenta una obertura de 4x4 metres. Tot i que encara és prest per saber exactament les causes, sembla que l’impacte d’una roca procedent de l’escullera pot haver provocat l’impacte i el forat en una part del dic. Els danys afecten únicament a una part del dic.
Els tècnics analitzen com s’haurà d’adaptar ara la reparació d’aquesta rotura parcial i puntual del dic en el projecte global que tenia previst executar la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat per al reforçament del dic i millora del conjunt del port.IB3 criticà i mostrà com la gent feia cas omís al perímetre i que no hi havia ningú que advertís de la perillositat d'acostar-s'hi:


https://www.youtube.com/watch?v=bIGCPaoUd5k

Les xarxes socials també han mostrat la seva indignació per la deixadesa creada al llarg dels anys i ho han estès arreu del món. D'altres confirmaven que els murals de Gustavo han resistit el temporal.
Imatges a La Sexta, Tele 5 o Antena 3 (que situà Cala Rajada a Palma) obriren les notícies. 

Portada de DM de diumenge 22 de gener.


És d'esperar una solució definitiva en breu ja que tothom sap el que s'ha de fer.