Un trio que ofereix una mirada diferent de la música clàssica en la promoció de l’Orquestra Simfònica de Balears.

Juan Carlos Murgui, percussió. Samuel García, trompeta. Tobias Isern, tuba. Tres músics de l’Orquestra Simfònica de Balears, tres músics professionals d’alt nivell es presenten formant un particular trio en un espectacle fresc, variat i molt distret amb un repertori completament sorprenent, tant per les obres com per la manera d’abordar-les.

Comença l’espectacle amb un dels músics agraint als espectadors la seva presència, quan els qui havíem d’estar agraïts érem els espectadors! A continuació, envoltats d’instruments, els músics comencen a fer bamballetes! És clar, es tracta d’una peça d’Steve Reich anomenada Clapping Music.



A partir d’aquí, amb la càlida senzillesa de les persones que no necessiten falses ornamentacions, l’espectacle va fluint, com una llengua de lava arrossegant en tot moment l’atenció del públic. Els músics no necessiten floritures ornamentals; ells mateixos orquestren la disposició dels instruments movent-se per l’escenari entre obra i obra com si fossin el seu propi equip de suport, presentats cada vegada per na Mar Rescalvo, qui destaca, en cada cas, l’adaptació que han fet de l’obra original per a l’ocasió.

La varietat del repertori és prou interessant i la manera d’abordar les obres tan constructiva com per a considerar aquest concert com una subtil classe magistral, ideal per a qualsevol estudiant de música i per a qualsevol melòman. Algunes peces tenen acompanyament enregistrat prèviament per a destacar el directe de l’instrument solista o dels instruments diversos, com passa en el solo de tuba a Premier Jour, de Fabien Wallerand, i a l’alegre dansa Badinerie de J.S.Bach arranjada per al duo de Tuba i percussió. A d’altres n’hi ha prou amb l’habilitat dels músics amb els instruments, fent-la fàcil de reconèixer com és el cas del Bolero de Ravel, on un timbal, una trompeta i una tuba, més un pedal d’enregistrament, acaben omplint de música tot el teatre.

I aquest espectacle gratuït, per què? demanareu.

Per a la presentació dels abonaments de proximitat, que són paquets que inclouen entrades per als concerts de l’Orquestra Simfònica de Balears incloent-hi el transport en autobús d’anada i tornada, a diferents poblacions de Mallorca. Els abonaments es poden comprar a les oficines de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (c/Vicenç Joan i Rosselló, 22B) de dilluns a divendres de 9h a 14h, i a la plana web: www.auditoriumpalma.com

A banda dels abonaments de proximitat, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears posa a disposició del públic abonaments de temporada i abonaments a la carta, que ofereixen descomptes per a joves de fins a 26 anys, amb Carnet Jove, per a majors de 65 anys i aturats.