Formació Professional Bàsica de Cuina l'IES Capdepera, curs 2014-2015.



 Enguany, els alumnes de FPB de Cuina, han pogut realitzar la seva formació pràctica a les instal·lacions de l'hotel Beach Club Sa Font de Sa Cala, propietat d'en Toni Moll que pertany a l'Associació Hotelera de Cales de Capdepera, ja que el centre no disposa d'instal·lacions per realitzar la formació acadèmica.

Els alumnes van fer les pràctiques reals de cuina quan l'hotel estava tancat als turistes, del 27/10/2014 fins al 10/05/2015. Durant el curs han après a pre-el·laborar i els diferents tipus de talls de les verdures; a desescatar i netejar un peix, a treure les supremes, els filets, les rodanxes per poder cuinar-lo després, i com no, a preparar diferents tipus de carn, com netejar un pollastre i treure les seves peces, a filetejar una cinta de llom, a trossejar una peça de carn per poder fer aguiat...amb la finalitat de cuinar un plat; també han començat a fer una mica de rebosteria i dolços.

En un principi els alumnes van començar a fer elaboracions senzilles i poc a poc, se'ls va exigir més i se'ls va incrementar la dificultat dels plats a elaborar, ja que cada vegada agafaven més habilitat, més destresa i més interès al mòdul. Han après a fer fondos bàsics de cuina i diverses salses bàsiques de cuina, com lligar-les, com clarificar-les... per poder presentar i fer un plat. Han elaborat molta diversitat de plats: pasta, carn, peix, verdures, llegum, cremes i postres ...

Després d'aquest període de formació, es va acordar amb l'Associació Hotelera de Cales de Capdepera de distribuir els alumnes pels següents hotels: Hotel Beach Club Sa Font de Sa Cala, Hotel Sensimar&Aguait i Hotel Bellaplaya perquè tinguessin el primer contacte amb el món real i poder continuar la seva formació sempre supervisats pels caps de cuina dels diversos hotels i pel seu professor de cuina.

Agraïments a l'Associació Hotelera de Cales de Capdepera per cedir les seves instal·lacions i participar en la formació de futurs professionals del sector.

 

Ramon Gomà Salla
Prof. Tècnic FP