Quinze turistes reben un guardó que reconeix la fidelitat a CapdeperaL’Ajuntament de Capdepera i l’Associació Hotelera Firstsun Mallorca han organitzat el primer esdeveniment d’homenatge a la fidelitat dels turistes a Capdepera, sota el títol “Gracias por su fidelidad”. Es concediren un total de quinze nominacions a aquelles persones que han visitat el municipi més de quinze vegades, incloent-hi els darrers dos anys.

 

L’acte es va desenvolupar ahir horabaixa als Jardins de Can March, a Cala Rajada, i va comptar amb la presència de les autoritats locals, representants dels establiments hotelers de la zona, representants de l’associació de bars nocturns, guardonats i acompanyants, i Mª Antònia Binimelis, representant de la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears, qui disculpà l'absència del Conseller de Turisme.

 


Els guardonats són turistes estrangers procedents d’Alemanya i Dinamarca d’entre 50 i 90 anys. Per elegir els premiats, els hotels elaboraren una borsa de clients repetidors a partir de la qual l’Associació Hotelera en va seleccionar quinze a l’atzar.

 
L’objectiu de l’esdeveniment és fidelitzar els turistes que trien el municipi de Capdepera per estiuejar-hi i, d’aquesta manera, aconseguir un  major nombre de clients, tant de repetidors com de nous. Cal recordar que aquest projecte va ser presentat als TTOO per primera vegada durant la passada ITB de Berlín i va ser acollit amb bones impressions. Per això des de l’organització es pretén que sigui una edició anual.

 
El batle de Capdepera, Rafel Fernàndez, va iniciar l’obertura de la gala agraïnt als visitants la seva fidelitat amb el municipi. Seguidament, va ser el torn de les intervencions de Joan Ferrer, president de l’Associació Hotelera de Capdepera i de Mª Antònia Binimelis. De la traducció dels parlaments es va encarregar Sally von Stunzner.

 
Els turistes homenatjats varen pujar dalt de l’escenari i varen rebre un guardó realitzat pel pintor Gustavo. A més, varen ser obsequiats amb una estada gratuïta de set vespres a un hotel de Cala Rajada oferta per la mateixa Associació Hotelera i un llibre de les"Fotografies dels senyors ahir" publicat per Cap Vermell.

L’acte va estar amenitzat per diferents grups musicals locals, com l’agrupació de ball de bot Castell de Capdepera, l’orquestra n’Aladern i el Ballet Stylo, i artistes forans. També s'oferít un excel·lent refrigeri als assistents, a càrrec de Singular i representants de l’associació de bars de vespre.  

Per acabar la festa, es va encendre un discret castell de focs artificials des del moll de Cala Rajada,  que era visible des de la terrassa on se serví el refrigeri.Tot plegat resultà un homenatge molt lluït i emotiu, no faltaren discursos del homenatjats amb paraules d'elogi per Cala Rajada i els hotels on s'hostetgen.