Professionals del sector educatiu i sanitari es posen a disposició dels alumnes per a una gran experiència educativa


 Els alumnes de 3r d’ESO han estat els protagonistes, durant una setmana, d’un ambiciós projecte interdisciplinari i col·laboratiu sobre la salut. Durant uns dies han canviat l’horari habitual d’algunes matèries per treballar, des de diversos punts de vista (físic, biològic, emocional, mental, social, econòmic, polític, psicològic,...) el fenomen de la salut.


Hi han col·laborat els departaments didàctics d’Educació Física, Ciències Socials, Física i Química i FPB de cuina. A més, hem comptat amb la valuosa col·laboració d’especialistes de l’àmbit sanitari que han visitat el centre: una pediatra, un metge del SAMU (acompanyat d’una infermera i dos tècnics auxiliars, amb la corresponent unitat mòbil d’urgències), 2 psicòlegs especialitzats en salut mental, un psicòleg especialitzat en les patologies en l’adolescència i un osteòpata. També hem comptat amb la col·laboració, molt interessant, d’un jove sordmut per parlar de l’experiència de la dependència, i d’un taller de Tai-xi impartit per un professor del centre.

D’altra banda, una selecció d’alumnes dels 3 grups varen tenir una jornada de treball a l’Hospital de Manacor (gràcies a la generosa contribució de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera, que va sufragar les despeses de desplaçament), on varen ser rebuts pels caps de servei de les diverses àrees i especialitats: oncologia, psiquiatria, urgències, infermeria, radiologia, pediatria, anatomia patològica, esterilització, admissió i administració, etc. Una magnífica visita que els va permetre tenir una visió global de l’aspecte científic, laboral, organitzatiu i econòmic de l’àmbit sanitari.

Tot plegat una gran experiència que els alumnes hauran de recollir en un treball col·laboratiu que els obligarà a sintetitzar i reflexionar sobre el que han aprés aquests dies.