Fa dos anys, l’escomesa en el carrer Gabriel Roca ja va encendre totes les alarmes, però, com que qui dia passa, any empeny, i tampoc no hi hagué manifestacions, les taules i cadires que gairebé impedeixen transitar per aquella via, continuen en actiu. Allà, la part de la mar, la que és més sagrada i que hauria de ser per a la majoria, s’ha segrestat als vianants. Ara li ha tocat el torn a la plaça dels Mariners. Les imatges són prou eloqüents. No hi ha qui en passi. És, es miri com es miri, un abús. I encara falten per estendre les taules i cadires de dos establiments més.

És lògic que aquests establiments vulguin ocupar part de la via pública en la mesura que això els permeti rendibilitzar els seus negocis, però l'Ajuntament té l'obligació de vetllar per l'interès general i posar límits a aquesta ocupació  en funció de l'espai disponible. En cas contrari, el mal que es causa de cap manera es compensa amb la recaptació que aquesta ocupació suposa per a les arques municipals. I, pel que es deduïa d’un comunicat d’un partit polític publicat en aquesta pàgina, la pròxima envestida es produirà en el passeig Marítim, algunes zones del qual ara mateix ja són intransitables.
 
Que ningú s’equivoqui. Estam a favor de les terrasses dels bars en zona pública. Donen vida. Però molt ens temem que a l’Ajuntament s’ha entrat en una dinàmica totalment rebutjable, en la mesura que tot el que és susceptible de ser ocupat, idò que s’ocupi. Però no hauria de ser així, ans al contrari: l’ocupació de la via pública s’hauria d’autoritzar en funció de l’interès general i en uns percentatges que no alterassin la vida de carrer de la majoria de ciutadans.

Taules i cadires, sí, però amb sentit de la mesura.