Voluntaris de Mallorca, ONGD, està realitzant un projecte de formació a tres cooperants de l'ONGD ADIZ de Guatemala.
Aquest projecte, ha estat aprovat i finançat pel Govern dels Illes Balears, i consisteix en una formació teòrica en formulació de projectes de cooperació al desenvolupament.
En aquest context, Marvin Ramos, Chaito Figueroa i Fredy Argueta, han visitat el poble de Capdepera.
El divendres al matí, van tenir una entrevista a l'Ajuntament amb la regidora Ivon Renaud i l'alcalde, Rafael Fernández, en què es van posar al dia de la situació actual en ambdues poblacions
Posteriorment, van visitar el Col·legi S'Alzinar, on van poder veure totes les instal·lacions de què disposa el col·legi, a més de mantenir una xerrada amb alumnes de tercer cicle.
Arribat el migdia, les persones que van participar en el projecte de Llata de Guatemala, van preparar un menjar típic mallorquí, del qual van gaudir mentre intercanviaven anècdotes i vivències per ambdues parts.
Després de visitar el poble de Capdepera, van anar a Ràdio Capdepera, on van participar en el programa "El cafè dels dissabtes", que s'avançà al divendres per poder entrevistar-los.
Abans de tornar a Palma, seu de la formació, on s'allotgen, van visitar el Castell, on una de les coses que més els va agradar va ser la imatge de la Verge de l'Esperança, la petita capella, i les espectaculars vistes des del recinte emmurallat .
Per a nosaltres, com a gabellins, és motiu d'orgull que gent de tan lluny quedi gratament impressionada amb Capdepera i la seva gent.
Voluntaris de Mallorca, ONGD, está realizando un proyecto de formación a tres cooperantes de la ONGD ADIZ de Guatemala.
Este proyecto, ha sido aprobado y financiado por el Govern de les Illes Balears, y consiste en una formación teórica en formulación de proyectos de cooperación al desarrollo.
En este contexto, Marvin Ramos, Chaito Figueroa y Fredy Argueta, han visitado el pueblo de Capdepera.
Por la mañana, tuvieron una entrevista en el Ayuntamiento con la regidora Ivon Renaud y el alcalde, Rafael Fernández, en la que se pusieron al día de la situación actual en ambas poblaciones
Posteriormente, visitaron el Colegio S’Alzinar, donde pudieron ver todas las instalaciones de que dispone el colegio, además de mantener una charla con alumnos de tercer ciclo
Llegado el medio día, las personas que participaron en el proyecto de Llata de Guatemala, prepararon una comida típica mallorquina, de la que disfrutaron mientras intercambiaban anécdotas y vivencias por ambas partes.
Tras visitar el pueblo de Capdepera, fueron a Radio Capdepera, donde participaron en el programa “el café de los sábados” , que se adelantó al viernes.
Antes de regresar a Palma, sede de la formación y donde se alojan, visitaron el castillo, donde una de las cosas que más les gustó fue la imagen de la Virgen de la Esperanza, la pequeña capilla, y las espectaculares vistas desde el recinto amurallado.
Para nosotros, como Gabellins, es motivo de orgullo, que gente de tan lejos, quede gratamente impresionada con Capdepera y sus gentes.