Lliurats els Premis Ploma de Ferro 2012 en la modalitat juvenil, sota el patrocini de “Cap Vermell”

 Els Premis Ploma de Ferro, que organitza cada any l’Ajuntament, han arribat ja a la vintena edició i, en aquesta ocasió se n’ha encetat una nova categoria, reservada als alumnes de l’IES de Capdepera. Amb la particularitat que el patrocini d’aquest apartat ha estat per compte de l’Associació Cultural Cap Vermell. Cent euros per a cadascun dels tres guanyadors (1r i 2n cicle d’ESO i Batxillerat), a més d’un lot de llibres, era la nostra aportació.

El fet és que, sota l’impuls del departament de Català de l’Institut, la resposta dels alumnes no ha pogut ser més encoratjadora, i han estat 79 les obres presentades. Però és que, a més, i segons hem pogut saber dels membres del jurat, la qualitat ha estat molt alta, fins al punt que aquests s’han vist obligats a atorgar cinc premis i set accèssits.



El lliurament dels Premis Ploma de Ferro està prevista per al proper 26 d’octubre, però en el cas de l’apartat juvenil s’ha volgut fer un acte d’entrega abans que finalitzàs el curs escolar, de manera que aquest ha tengut lloc el dimecres dia 20, en el saló d’actes del mateix Institut, al qual han assistit el director del centre, Llorenç Llop; el secretari, Bartomeu Gili; el batle, Rafel Fernández; la regidora d’Educació, Carme Corraliza, Maria Àngela Melis, a qui hem d'agraïr la seva dedicació als premis, així com una representació de “Cap Vermell”.  



Aquesta és la relació de guanyadors:

2 EX-AEQUO per al 1r cicle d’ESO a les obres següents:
- “Els nins investigadors”, d’Alba Jiménez García, de 2n , valorat en 50€.
- “Alícia”, de Clara Font Ferrer, de 2n B, valorat en 50€

2 premis EX-AEQUO per al 2n cicle d’ESO a les obres següents:
-  [sense títol], de José Manuel Jiménez Weyres, de 4t B, valorat en 50€.
- “La casa abandonada”, de Mariona Rechac Font, 3r B, valorat en 50€.

1 premi de la categoria Batxiller a “Gura, la petita flor”, de Lucía Sánchez Rodríguez, de 1r Batxiller, valorat en 100€.



Així mateix, per la seva qualitat literària, originalitat i diversitats de tractament, s’atorguen els següents 7 ACCÈSSITS:
- “Antiga Iugoslàvia”, de Kuyrtin Sinari, de 2n D.
- “En tennebres”, de Jonathan García del Toro, de 2n B
- “Com has pogut?”, de Mar Font Sureda, de 2n D.
- “Missió possible”, de Lluís Büstrin Gomis, de 2n A.
- “Una possible història futura”, de Carla Brito Romero, de 3r C
- “A la sabana”, de Laura González Caballero, de 4t C.
- “La casa no descansa”, de Laura Gómez Lindo, de 3r B.



Enhorabona a tots ells!