Escolar 2 – Can Picafort 0



Benvinguts siau estimats amics futbolers tots quan sou!

Partit corresponent a la  dotzena jornada d’aquest esquifit calendari de la primera regional, grup B. Avui, almanco, hem vist jugadors a la banqueta enllestits per entrar dins el terreny de joc en qualsevol moment. I no sol hi ha hagut quantitat, sinó que la qualitat dels suplents era de molts de quirats. N’Edu Flaquer, Javi Maya, Manu Morales, Colau Sureda, Miquel Lliteres, Toni López i Juanlu Flaquer. Aquest darrer no ha jugat, suposem, perquè necessita recuperar-se de les seves molèsties musculars. Suposem...

L’alineació inicial ha estat la següent: Alexis a la porteria. Granados, Torres i Granados com a centrals. Joan Sard com a pivot. A les bandes Lluís Maya i Javi Garcia. Al centre de la mitja en Nico i en Jaume Faba. A la punta de l’atac en Ruedas i n’Abdou El Califa del Figueral. El sistema clàssic de: u, tres, u, quatre, dos. Aquest dibuix s’ha mantingut fora modificacions durant tot l’encontre.

Cal destacar el gran nombre d’aficionats renouers del Can Picafort que s’han desplaçat per gaudir d’un horabaixa de futbol. Crec que s’han desplaçat germans, al·lotes, cunyats, gendres, sogres, pares, padrins i qualque familiar més dels jugadors visitants. Tot el clan i tota la secta han estat al lloc dels fets.

He de dir que tota aquesta marabunta d’aficionats són avalotadors professionals i molt mal de sofrir; dins casa seva no deuen ser aguantadors. Els jugadors picaforters s’han emprat amb una duresa excessiva i amb barrabassades constants. Del seu veterà entrenador, no ens sembla veritat que hagi sigut tan poc educat, vehement i malparlat amb la graderia local.

Malgrat el resultat final, que pot semblar, fins i tot contundent, he de dir que no demostra el patiment sofert dins el camp ni a la graderia. Els taronges han sortit molt envalentits realitzant una contundent pressió sobre la nostra defensa i línia de creació. Aquesta pressió feia molt complicat elaborar un futbol ordenat. Les pèrdues de pilota han sigut constants i nombroses. La nostra defensa i el nostre porter ho han tingut complicat a l’hora de superar aquesta pressió que asfixiava les nostres idees i les intencions de crear futbol.

Les poques ajudes fetes per les dues bandes locals en defensa, ha derivat en un constant patiment dels nostres tres centrals que eixugàvem aigua a la desesperada. Si bé la dificultat que presentava el joc del Can Picafort, l’Escolar, amb la granota de feina empassada, feia importants i meritoris esforços per anivellar les forces i anul·lar la tàctica dels butaners picaforters. En Joan Sard d’altra vegada ha estat el millor valor de l’Escolar. De fet, la jugada del primer gol dels verds ha sortit de les seves botes. Una bona i trenada combinació entre en Sard, en Garcia i n’Abdou ha acabat amb un subtil toc de puntera per part d’en Ruedas que ha desestabilitzat la sortida del porter, mentre la pilota entrava minsament dins la porteria visitant. Aquest gol ha donat una mica d’estabilitat a un Escolar que semblava erràtic i força dubitatiu. Tot i avançar-nos al marcador el Can Picafort no ha fet anques enrere i ens ha complicat la resta de la primera part. Pocs minuts després del primer gol, en Ruedas ha gaudit d’una gran oportunitat, que el porter, ja superat, ha pogut rectificar aturant la pilota just sobre la retxa de gol.

La segona part s’ha iniciat amb el mateix panorama en què ha acabat la primera. Pressió del Can Picafort i dubtes d’un Escolar que volia, però que no podia. El davanter del Can Picafort, amb la seva punta de velocitat ha posat a prova a un Torres que intentava difícilment anul·lar aquesta qualitat física d’aquest espavilat davanter.

L’Escolar ha sobreviscut gràcies a la gran feina realitzada per en Joan Sard. Ha defensat de manera impressionant. Ha dominat el joc aeri amb força solvència. Ha canalitzat el joc d’atac amb molt d’encert, desplegant un joc que ha bellugat i dirigit a tot l’equip. Quan ha hagut de contemporitzar ho ha fet amb molt de criteri.  Amb una paraula en Joan ha estat, de molt, el millor del partit. Gran Joan!

A una pilota que ha deixat en franca avantatge a Ruedas  sobre la sortida desesperada del porter, aquest, molt hàbilment i encertat, li ha creuat amb una precisió suïssa la pilota al pal llarg, marcant el segon gol dels gabellins. He de subratllar la bona ratxa golejadora que porta en Miki Ruedas i desig, ara que ha trobat porteria, que continuï per molt de temps. Minuts abans del segon gol, en Garcia, ha estavellat una gran canonada al pal esquerre de la porteria del Can Picafort que ha posat l’esglai a la graderia. L’Escolar ha gaudit d’una altra bona ocasió dins l’àrea petita dels butaners. Entre en Sard i altres jugadors locals han rematat fins a quatre vegades a boca de canó; inclòs qualque jugador dels nostres ja celebraven el gol que ni l’àrbitre ni el linier han donat per bo.

Han sortit amb la finalitat d’aguantar el resultat i amb la possibilitat d’augmentar l’avantatge: n’Edu Flaquer, Javi Maya i Manu Morales. L’Escolar amb l’ajuda d’aquests reforços ha aconseguit estabilitzar el joc i aconseguir el control del partit. Més tard també han pres part de l’eixida en Colau Sureda i en Miquel Lliteres. L’Escolar ha acabat el partit amb un jugador menys degut a la lesió d’en Garcia. Molt probablement serà dubte pel pròxim partit.

Bé ens ha anat! Fora fer un gran partit s’han obtingut tres punts molt importants. El joc no ha sigut per tirar coets, però en tot moment, l’Escolar ha donat la cara i no ha refusat el cos a cos. Els nostres jugadors han hagut de  picar molta de pedra i tenir molta de paciència per no entrar a les contínues provocacions del rival d’avui. S’ha intentat jugar a futbol assolint qualque contraatac molt meritós. També no podem oblidar la gran lluita i despesa física realitzada pel Califa del Figueral. N’Abdou quan ha estat substituït ha estat molt aplaudit per un públic entregat  i convençut per la bona labor d’aquest noble jugador. De mica en mica n’Abdou s’ha guanyat la titularitat i la consideració de tots els seus companys i dels aficionats.

El dissabte que ve ens jugarem els punts contra el segon classificat. L’Andratx, evidentment, ens posarà les coses molt costeroses, però l’Escolar no renunciarà en cap moment a sortir victoriós del matx en qüestió. Tant de bo puguem narrar una altra auca del nostre estimat Escolar.

Fins aleshores quedem a l’espera de novetats i esdeveniments. Bona setmana de feina i molta de salut per a tothom.

Visca l’Escolar victoriós!


Biel Torres