El cala-rajader superà amb el dorsal 1557 els 10.000 metres de desnivell positiu en la cursa que es dona la volta al Mont Blanc













Primerament, el corredor de curses de muntanya Miquel Àngel Esteva natural de Cala Rajada aconseguia una fita gran com la de realitzar una cursa de muntanya de 170 km en 2 dies, per donar la volta al Mont Blanc, amb la seva participació a la UTMB Mont-Blanc Columbia, celebrada aquesta edició entre el 24 i el 30 d’agost de 2021, mentre es convertia en un dels primers corredors locals en realitzar aquesta fita, que guanyà el corredor François D’Haene de França. D’altra banda el cala-rajader acaba en la posició 1010 en la general i la 454 en la seva categoria.






Seguidament, a la cursa hi participaven diferents nacionalitats des de França fins a Alemanya o Estats Units, totes patrocinades per diferents marques com Salomon, Dynafit o Team Asics Trail.

Per aconseguir aquesta participació en la trail Miquel Àngel va haver de superar diferents marques anteriors en altres curses, unes 10 de més de 100 km. Hi havia altres participants a nivell nacional com el basc Jon Aizpuru Larrañaga. Pel que ens ha contat en Miquel Àngel varen ser dos vespres intensos i tot i així va poder gaudir d’uns paisatges espectaculars.

Posteriorment, el mallorquí arribà a punts tan alts com Delevret, Bonhomme o Col Seigne. Miquel Àngel corria a la categoria V1 H, pel Club Atletisme Artà i va recórrer exactament 172.1 Km amb una velocitat mitjana de 3.9 Km/h en un temps rècord de 43: 41: 21. La cursa va tenir 2347 participants, amb 1521 que acabaren la cursa i amb 826 abandonaments.

Finalment, la gesta d’en Miquel Àngel és una gran passa per l’esport en general i per a la comarca de Llevant en particular, ja que es tracta d’una de les curses més importants del món i pot haver obert una porta perquè altres esportistes puguin seguir el seu camí. Així doncs, l’esport gabellí està d’enhorabona i ja es pot vincular el nom d’aquest corredor a Chamonix i Montblanc. No és tothom, i des de Cap Vermell li volem donar l’enhorabona, perquè continuï endavant.
Esperam poder conversar amb ell una mica més extensament ben aviat!




Cap Vermell/Joan Cabalgante Guasp