Per Miquel Bestard




Persones importants den la història del club.

JAUME TOUS TOUS “ JATO”

Jaume Tous "Jato" va néixer a Artà al febrer de 1928 (artanenc de naixement però gabellí d'adopció,). Des de petit, amb la seva família, va viure al predi de Can Pasteta (Capdepera). Amb el pas dels anys es va convertir en una persona molt estimada a Capdepera i Cala Rajada. En la seva joventut va fer de corresponsal de fins a tres diaris de Palma. El seu treball professional el va exercir de secretari de la cambra agrària de Capdepera.

Entre les moltes coses en què participà en el poble destaquem les cròniques, entrevistes esportives i, entre elles les moltes dedicades a l'Escolar. Envià en diferents èpoques, cròniques per als tres diaris de Palma, després a la revista Manacor Comarcal (setmanal), donant informació de l'esport local, treball que va fer d'una manera altruista fins a la seva jubilació.

Pel que fa al futbol, ​​col·locava una pissarra a la plaça de l'Orient de Capdepera anunciant els partits que havien de jugar-se a Es Figueral, a tots els cotxes que va tenir va afegir una carrossa i feia la propaganda, al costat de Jaime del "Bar Juva ", pels carrers de la vila anunciant l'horari dels partits. Pep Gómez-Quintero li va muntar una caseta al camp de futbol amb visibilitat  per a fer la retransmissió dels partits per Ràdio Popular (Cadena COPE), de la qual també era corresponsal. Retransmetia els partits que jugava el primer equip de Capdepera.