Lluís Llull, nou cinturó negre 4t DAN






Lluís Llull, monitor de judo,  és una peça clau dins el Judo Renshinkan. És un esportista nat i  un gran entusiasta  d’aquest esport en tots els seus aspectes. 










 Ara recent aprovat el seu examen de 4º dan  hem volgut tenir aquesta xerrada perquè  ens  comenti  les 10 preguntes que donen títol  a aquesta entrevista.

 

1) Com afronteu en el judo la situació que ara  patim tots  amb el Covid-19?
- La situació és molt incerta, feim les coses dia a dia amb moltes mesures de seguretat, presa de temperatura, rentat de mans i peus, distància, grups bimbolla, desinfecció, sense contacte, etc..  De vegades es fa un poc difícil, a més, la gent està molt insegura,  l’assistència ha baixat molt, les competicions aturades. Després ja entram dins la part econòmica pels professors o propietaris dels clubs i dojos que han tingut tancat molt de temps i els ingressos han estat molt baixos.

2) El vostre  examen es va fer sense contacte, no  entenc com es pot fer un examen de judo sense contacte?
- Es va fer amb el mètode tandoku renshu que vol dir estudi tot sol, sempre necessites un company o uke per realitzar els treballs i tècniques de l'examen i vàrem canviar la metodologia enfocant-lo de manera més teòrica, aprofundint en els fonaments, desequilibris, controls, desplaçaments, tècniques, etc..., tot d’una manera verbal i explicativa.

3) Dur feina preparar un examen d'aquestes característiques?
- Vàrem canviar el xip i baratar les projeccions i immobilitzacions dels treballs amb explicacions orals més profundes i detallades, en resum vàrem xerrar i explicar bastant [ Jo som molt xerrador i no vaig tenir problemes].

4) Amb tots els esport que hi ha, perquè et va  atreure el judo?
- He practicat molts d’esports, me feia moltes ganes fer un esport individual i un art marcial. Quan ho vaig provar ja me va enganxar molt, no només l’esport en sí, sinó tot lo que significa el judo, els valors que té, les ensenyances, les amistats que he fet. Fins i tot el judo no acaba damunt el tatami, continua a fora de ell, t’ajuda molt en la vida quotidiana amb els valors que aprens.

5) Que significa per a tu haver aprovat aquesta nova  titulació com és un 4 dan?
- Judo significa camí de la suavitat i per jo es una passa més d’aquest camí , és anar aprenent dia a dia i estar bé amb tu mateix, és un aprenentatge continu.

6) Ara que ets 4 dan  quin és el teu objectiu més  immediat?
- No me marc objectius molts grossos ni a llarg termini. M’agrada més anar dia a dia , però sempre hi ha feina: tècniques que no coneixies, aprendre katas, titulacions, normes d’arbitratge i quan arribi l’hora pujar de dan i cinturó.

7) Quants anys tens i a quina edat vas començar  el judo ?
- Uff!! Tenc 50 anys i vaig començar molt jovenet a practicar-lo, però ho vaig deixar bastants d’anys que vaig jugar a tenis, bàsquet, jugador i entrenador de vòlei i fa devers uns 15 anys vaig tornar fer judo i no he amollat ni un dia.

8) Amb aquests anys de pràctica què és el que  t'ha aportat aquest esport?
- El més important molt bones amistats perquè és un esport molt proper i amb molt bona gent, uns valors ètics molt importants, seguretat en tu mateix i fins i tot paraules en japonès.

9) És perillós practicar un esport de lluita com és el judo?
- Jo trob que no és gens perillós. És un esport que empres tot el cos realitzant feina de força, resistència, cardiovascular, i altres, també tonifiques tot el cos, cada persona posa el ritme que més li convé.

10) Vols afegir alguna cosa més?
-  Lo primer salut per tots i que aquesta situació sanitària i econòmica dolenta que vivim aquests moments s’arregli el més aviat possible .
I si vos ve de gust veniu al Centre d’Estudi de Judo Renshinkan a provar el judo, segur que vos agradarà. Us esperam amb les portes obertes !