Un dels jugadors més veterans de l'Escolar, es retira del futbol
 

Martí Bisellach Alcon, el proper 13 de setembre, farà 29 anys. Després de 24 anys vestint l'elàstica verda, per temes personals i falta de motivació, no es vol comprometre a jugar una altra temporada. En Martí està casat amb na Raquel, són pares de na Lucia, de cinc anys, i esperen una altra vegada la cigonya. Va començar als cinc anys a jugar, a la primera temporada en què l'Escolar va inscriure un equip prebenjamí en competició. En Jaume Faba és l'únic jugador que continua en actiu d'aquell primer equip prebenjamí.

Com veus el futbol d'avui, a Capdepera, comparant amb els teus inicis?

Als de la meva quinta, el club els va implantar molt disciplina des del principi. Sembla que als nins d'ara no se'ls exigeix com abans. Aleshores, quan pujaves al primer equip havies de córrer per a guanyar-te el lloc. Si entrenes tota la setmana a fons i després el diumenge no jugues diumenge, et cau malament. Però entenc que l'entrenador ha de pensar primer en l'equip i si a l'hora de fer l'alineació troba que ha de jugar un altre jugador en el teu lloc habitual, pels motius que sigui, has d'acceptar aquesta decisió.

Quins records te'n dus dels entrenadors d'aquests 24 anys?

De tots he après coses bones, i alguna de no tan bona, però estic content de tots els que m'han entrenat, entre els quals Jeroni Adrover. Vaig començar amb ell a prebenjamí, ha estat l'entrenador amb el qual he coincidit en més equips i del qual més he après. També de Pere Alejandro, gran persona, disciplinat, bon entrenador que sap motivar els jugadors.

Quins han estat els millors moments en el club?

L'ascens amb els juvenils a la lliga autonòmica, en una temporada que vam gaudir de jugar. Un altre ascens amb el primer equip, entrenat per Mariano, de Primera Regional a Preferent. El pitjor moment va ser la temporada 2014-2015, amb el descens de Preferent a Primera Regional.

Fora del terreny de joc ets una persona afable, dialogant, comprensiva..., però dins el camp, durant un partit, el teu caràcter canvia molt.

Quan juc a futbol, el meu cap canvia, em torn més agressiu, només tenc ganes de guanyar i fer les coses bé.

Has pensat alguna vegada de ser entrenador?

Sí, m'agradaria poder transmetre el que jo sent en el camp.

Com veus l'equip de Primera Regional, per a la temporada 2016-2017?

Molt malament. No veig normal que a mitjan juliol hagin de cercar entrenador. La planificació de la temporada duu molta feina, treballant contra rellotge per saber de quins jugadors disposes per començar la temporada.

Per acabar, què li demanaries, al club?

Ja que els jugadors no cobram, demanaria a la directiva que es posi les piles i treballi més per al club. Quan van començar feien les coses molt millor, ara fan falta més atencions als jugadors, com ara completar bé els equipatges, tant per als partits com roba d'escalfament.

Va ser un plaer parlar amb en Martí. 24 anys en un club donen per a moltes anècdotes i historietes.

best